Dit zijn de duurste trainers ter wereld (met een nieuwe koploper)

Reacties

Julian Nagelsmann wordt een 'Weltrekord-Trainer' genoemd in Duitse media: voor een bedrag dat kan oplopen tot 25 miljoen euro stapt de 33-jarige oefenmeester na dit seizoen over van RB Leipzig naar Bayern München. Nooit eerder legde een club zo'n bedrag op tafel voor een trainer.

Dit zijn de duurste trainers ter wereld (met een nieuwe koploper)
© Pro Shots

Daarmee raakt André Villas-Boas na tien jaar zijn record kwijt. In 2011 betaalde Chelsea circa vijftien miljoen euro om de toen eveneens 33-jarige Portugees los te weken van FC Porto. Een doorslaand succes werd het huwelijk niet. Villas-Boas werd in het voorjaar van 2012 de laan uitgestuurd, waarna Chelsea onder Roberto Di Matteo de Champions League won.

De nummer drie in het klassement maakt de hooggespannen verwachtingen wél waar: Brendan Rodgers laat Leicester City dromen van een hoofdprijs (The Foxes staan volgende maand in de finale van het FA Cup-toernooi tegen Chelsea) en een Champions League-deelname. Voor de succesmanager maakte Leicester  in 2019 bijna elf miljoen over aan Celtic.

Ook Rúben Amorim levert waar voor zijn geld. De 36-jarige oud-prof ligt met Sporting Portugal nadrukkelijk op koers voor de landstitel, waarmee een einde zou komen aan de hegemonie van FC Porto en Benfica. Het kostte Sporting vorig jaar liefst tien miljoen euro om Amorim over te nemen van Braga.

Niet uit te sluiten valt dat de veertienvoudige Portugees international binnenkort terrein wint op deze ranglijst, aangezien in zijn Sporting-verbintenis een gelimiteerde transfersom van dertig miljoen euro is opgenomen.

De topvijf wordt gecompleteerd door een trainer die de afgelopen jaren vaak in het nieuws is gekomen door de hoogte van zijn persoonlijke afkoopsommen: José Mourinho, voor wie Real Madrid in 2010 acht miljoen euro neerlegde. The Special One had toen net Internazionale naar de triple geloodst.

Net niet in de topvijf staat Adi Hütter, van wie onlangs bekend werd dat hij voor 7,5 miljoen euro na dit seizoen Eintracht Frankfurt verruilt voor Borussia Mönchengladbach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.