Rodgers gaat na prijzenregen in Schotland uitdaging aan in Leicester

Reacties

Brendan Rodgers heeft zich officieel verbonden aan Leicester City. De 46-jarige trainer zette dinsdag zijn handtekening onder een contract bij The Foxes. Hij volgt de Fransman Claude Puel op, die zondag, daags na de 1-4 nederlaag tegen Crystal Palace, aan de kant werd gezet.

Rodgers gaat na prijzenregen in Schotland uitdaging aan in Leicester

Rodgers keert daarmee na bijna drieënhalf jaar terug in de Premier League. Na dienstverbanden bij Watford en Reading slaagde hij erin Swansea City voor het eerst in zijn bestaan naar de Premier League te loodsen. Vervolgens finishte hij tot ieders verrassing op plaats elf met zijn club. Daarna haalde Liverpool hem in huis.

Met Rodgers als trainer zette Liverpool de weg naar boven in. In het seizoen 2013/14 greep de club bijna de eerste landstitel sinds een kwart eeuw, maar ging het in de laatste fase van de competitie toch nog mis. In de seizoenen erna lukte het Liverpool niet mee te blijven strijden in de top van de competitie en dat kostte Rodgers in oktober 2015 de kop.

Bij Celtic herstelde Rodgers zijn reputatie in ere. Met de Schotse topclub grossierde de manager de voorbije jaren in prijzen: hij veroverde twee landstitels, twee bekers en driemaal de League Cup. Celtic was er dan ook niet happig op de Noord-Ier uit te zwaaien. Neil Lennon, die tussen 2010 en 2014 al op de bank zat bij Celtic en een verleden heeft als speler bij de Schotten en Leicester City, is aangesteld als opvolger van Rodgers op interim-basis.

Rodgers moet in Leicester zorgen voor nieuw elan. De kampioen van het seizoen 2015/16 staat op dit moment twaalfde en verloor onder Puel vijf van zijn laatste zes competitiewedstrijden. Dinsdagavond speelt Leicester, nog zonder Rodgers op de bank, thuis tegen Brighton & Hove Albion. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij nummer zeven Watford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.