Bayern-topaankoop gefileerd: 'Het duel van 170 kilo werd een nachtmerrie voor hem'

Reacties

De keiharde nederlaag in de finale van het toernooi om de DFB-Pokal dreunt nog even na bij RB Leipzig. De club kreeg een flinke klap van Borussia Dortmund en de pijlen van de Duitse sportmedia richtten zich na afloop op Dayot Upamecano, vanaf deze zomer speler van Bayern München.

Bayern-topaankoop gefileerd: 'Het duel van 170 kilo werd een nachtmerrie voor hem'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

RB Leipzig hoopte donderdag de eerste hoofdprijs te pakken sinds de club (dankzij Red Bull) een ongekende opmars heeft beleefd. Maar nadat eerder al de bekerfinale van 2018/19 werd verloren (3-0 tegen Bayern München), gingen Die Roten Bullen ook dit seizoen onderuit. Het werd zelfs een pijnlijke veegpartij, want BVB won met 1-4. Bij Dortmund waren jongelingen Jadon Sancho en Erling Haaland de grote mannen.

Dat de Noorse sensatie uitblonk, lag niet in de laatste plaats aan het bedroevende optreden van Upamecano. De 22-jarige Fransman maakt na dit seizoen voor een miljoenenbedrag de overstap naar Bayern München, maar zakte in de eindstrijd flink door het ijs. 'De toekomstige Bayern-speler zag er meerdere keren slecht uit', zo oordeelt Sport1 over de manier waarop Upamecano zich liet aftroeven.

Haaland was hem namelijk keer op keer de baas, zo oordeelde het medium. 'Normaal gesproken is Upamecano sterk in de duels, maar nu was hij verantwoordelijk voor twee tegengoals. Bij de 0-2 liet hij zich foppen door Haaland en belandde hij op de grond, bij de 0-3 was hij simpelweg te laat.' Als eindcijfer krijgt Upamecano dan ook een pittige 4,5 op zijn rapport.

Ook BILD oordeelt hard. 'Een nachtmerrie voor de Leipzig-ster', zo is de kop. 'Hij wilde met de beker in zijn achterzak naar Bayern vertrekken, maar was flink betrokken bij de finalenederlaag. Véél te vaak verloor de Fransman het 'duel van 170 kilo' van Haaland', zo verwijst de krant naar de clash tussen de fysiek sterke Upamecano en de minstens net zo bonkige Noor. 'Zo kon Haaland weer de boeman worden voor Leipzig. Voor de Fransman is het duidelijk: wil hij overleven bij Bayern, dan moet hij beter.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.