Goudhaantjes Sancho en Haaland leiden Dortmund naar bekerwinst

Reacties

Borussia Dortmund heeft donderdag voor de vijfde keer de DFB-Pokal gewonnen. De formatie van trainer Edin Terzic won in de finale in Berlijn van RB Leipzig en gaf een moeizaam seizoen zo nog glans.

Goudhaantjes Sancho en Haaland leiden Dortmund naar bekerwinst
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het is in de Bundesliga zeker geen geweldig seizoen geweest voor Dortmund. Lucien Favre werd daar in december al het slachtoffer van en onder zijn opvolger Edin Terzic moet de club tot het laatste moment strijden voor een plek in de topvier en dus een Champions League-ticket. In het bekertoernooi ging het wel voortvarend, mede doordat alleen Borussia Mönchengladbach (0-1 zege) als serieuze tegenstander uit de koker kwam.

De bekerfinale was een uitgelezen kans om het seizoen glans te geven en die greep Dortmund met beide handen aan. Jadon Sancho opende al na vijf minuten de score voor de ploeg van Terzic. Op aangeven van Mahmoud Dahoud zorgde de aanvaller voor 0-1. Leipzig zette daar bijzonder weinig tegenover. De formatie van trainer Julian Nagelsmann, die na het seizoen overstapt naar Bayern München, creëerde nauwelijks kansen.

Dortmund deed dat ook niet bijster veel, maar sloeg wel direct toe bij een mogelijkheid. Erling Haaland deed dat na een klein half uur. De Noorse spits werd de diepte ingestuurd na een steekpass van Marco Reus, stuurde verdediger Dayot Upamecano het bos in en schoot de bal met links achter keeper Peter Gulacsi. Nadat Alexander Sørloth een van de weinige kansen van Leipzig naast schoot, deelde Dortmund vlak voor rust de volgende dreun uit. Nu zette Reus een counter in. Hij vond Sancho, die een verdediger uitspeelde en de derde goal van Dortmund aantekende. De VAR dacht nog even aan buitenspel, maar dat was niet het geval.

Leipzig wachtte in de tweede helft een haast onmogelijke taak om de 0-3 van Dortmund weg te poetsen. De ploeg van Nagelsmann was in het tweede bedrijf dominant en creëerde kansen, maar slechts één daarvan was raak. Dani Olmo zorgde na zeventig minuten van net buiten het strafschopgebied voor 1-3, maar genoeg om Dortmund van de bekerwinst te houden was dat niet. Waar Sancho een kans op de 1-4 nog miste, maakte Haaland de vierde Dortmund-goal in de slotfase namelijk wel. In de tegenaanval sloeg de Noor toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Duitse clubs met meeste bekerwinsten:

Club Aantal bekerwinsten
Bayern München 20
Werder Bremen 6
Schalke 04 5
Eintracht Frankfurt 5
Borussia Dortmund 5
1. FC Köln 4
1. FC Nürnberg 4
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.