Opgeleefd Arsenal dankt Lacazette voor zege in historisch duel Barry

Reacties

Arsenal heeft maandagavond een gemakkelijke zege behaald op West Bromwich Albion: 2-0. Alexandre Lacazette was verantwoordelijk voor de productie van de soevereine Londenaren, in een duel dat in het teken stond van het Premier League-record van Gareth Barry.

Opgeleefd Arsenal dankt Lacazette voor zege in historisch duel Barry

De West Brom-middenvelder speelde zijn 633ste competitiewedstrijd op het hoogste niveau, waarmee hij Ryan Giggs passeert als recordhouder. Daarin kwam de 36-jarige Engelsman voor Aston Villa, Manchester City, Everton en The Baggies tot 52 goals.

Hoewel zijn elftal in het Emirates Stadium als gewoonlijk de bal aan de opponent liet, dook West Brom in de eerste helft enkele keren gevaarlijk voor het doel van Petr Cech op. In de achtste minuut werd Jay Rodriguez gelanceerd, waarop de aanvaller Shkodran Mustafi uitkapte en Cech met de vingertoppen zijn schot richting lange hoek op de paal zag tikken. Het was merkwaardig dat Rodriguez vóór zijn poging op de been bleef, want de geklopte Mustafi haakte hem vlak daarvoor.

WBA-captain Gareth Barry had het niet makkelijk in zijn recordwedstrijd.
WBA-captain Gareth Barry had het niet makkelijk in zijn recordwedstrijd.

Drie minuten nadien meldde Arsenal zich voor het eerst via Aaron Ramsey, wiens kopbal overvloog na een prima aanval. In de twintigste minuut was het wel raak. Keeper Ben Foster redde op een vrije trap van Alexis Sánchez, maar de rebound was een simpele prooi voor Lacazette.

West Brom was ook na de openingstreffer kansrijk in de tegenstoot. Na uitstekend voorwerk van Grzegorz Krychowiak dacht Rodriguez binnen te koppen, maar Arsenal-uitblinker Nacho Monreal haalde de bal van de lijn.

Dat overkwam The Gunners na de onderbreking niet meer. Arsenal toonde zich dominant en probeerde met een bij vlagen hoog tempo de score op te voeren. Na opstomen van Sead Kolasinac was Lacazette al dicht bij zijn tweede treffer. Een kwartier later stond die wel op het scorebord toen de Fransman een penalty verzilverde, na een overtreding van Allan Nyom op Ramsey.

Lacazette miste vlak daarop een goede mogelijkheid om zijn hattrick compleet te maken. De spits kwam na een fantastische controle op een dito pass van Sánchez niet goed uit. Ook Ramsey kwam bij een uitbraak in de slotfase nog dicht bij een derde Londense goal, maar de Welshman stuitte op Foster.

Arsenal sluit door de zege na een zwakke seizoenstart aan bij de Engelse subtop. Na de blamage tegen Liverpool (4-0) richtte het elftal van Arsene Wenger zich in september op met een 3-0 overwinning op AFC Bournemouth en een doelpuntloos gelijkspel bij Chelsea, met als resultaat een zevende plek en tien punten uit zes duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.