Quiz: de routiniers achter Barry, superveteraan van de Premier League

Reacties

Het is de dag waarop Gareth Barry zich klaarmaakt voor zijn 633ste wedstrijd in de Premier League, een nieuw record. De middenvelder van West Bromwich Albion staat op dit moment gedeeld eerste. Wie maken de topveertig compleet?

Quiz: de routiniers achter Barry, superveteraan van de Premier League

De introductie van de Premier League in 1992 betekende het begin van de meest populaire competitie van de wereld. Inmiddels zijn buitenlandse sterren als Eden Hazard, Alexis Sánchez, Kevin De Bruyne, Philippe Coutinho, Christian Eriksen en Paul Pogba de smaakmakers. De topveertig met mannen die het vaakst voorbij flitsten bij Match of the Day heeft echter een enorm Engels karakter. Het is aan jou de routiniers (van weleer) te noemen.

De inmiddels 36-jarige Barry is een van hen. De middenvelder brak door bij Aston Villa en legde in Birmingham de basis voor een profcarrière waarvan het huidige seizoen het twintigste jaar is. De 53-voudig international vierde zijn grootste successen in het shirt van Manchester City. In het seizoen 2011/12 werd Barry met The Citizens kampioen. Twee jaar later vertrok hij naar Everton, waar hij tot en met vorig seizoen fungeerde als leider op het middenveld. In de voorbije transperiode verkaste de controleur naar West Bromwich Albion.

Maandagavond om 21.00 uur begint de recordwedstrijd, op bezoek bij Arsenal.

*Speler is nog actief in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.