Wenger rekent na recordzomer op andere opzet transfermarkt

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger vermoedt dat de opzet van de transfermarkt in de nabije toekomst veranderingen zal ondergaan na een zomer waarin menig record sneuvelde.

Wenger rekent na recordzomer op andere opzet transfermarkt

'Er zal iets gebeuren. Voor het eerst hoor je ook reacties vanuit de politiek, zoals van de Duitse bondskanselier (Angela Merkel noemde de transferuitgaven waanzin, red.). Ook de UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin sprak zich al uit', vertelde Wenger vrijdag tijdens een persconferentie richting het Premier League-duel met West Bromwich Albion van maandag.

Wenger zelf heeft al vaak gezegd dat de UEFA de Financial Fair Play-regels moet aanscherpen. Alle regels konden niet voorkomen dat Paris Saint-Germain in één maand meer dan vierhonderd miljoen euro spendeerde aan Neymar en Kylian Mbappé, al wordt laatstgenoemde formeel eerst gehuurd van AS Monaco.

'In de komende twaalf maanden zal er iets gebeuren om de transfergelden te reguleren', keek Wenger in de glazen bol. 'Je kunt het op twee manieren oplossen. Of je gooit alles open of je gaat de regels strenger toepassen. Het is niet goed om ertussenin te zitten, waar momenteel sprake van is. Dan zijn slechts een paar clubs in het voordeel. Zij gaan op een legale manier om met de regels', doelt de Fransman vermoedelijk op clubs die, om Financial Fair Play te omzeilen, eerst een speler huren en pas later de transfersom op tafel leggen.

'Maak strengere regels of zeg gewoon: doe wat je wil, als je het afgesproken bedrag maar betaalt.'

De Premier League-clubs besloten onlangs al voortaan de nationale transfermarkt voor de seizoenstart op slot te gooien.

De transfertrends van deze zomer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.