Premier League-clubs akkoord met inkorting transferperiode

Reacties

De zomerse transferperiode in de Engelse Premier League eindigt vanaf het seizoen 2018/19 voor de start van de competitie. Dat hebben de clubs uit de Premier League besloten.

Premier League-clubs akkoord met inkorting transferperiode

De Premier League-clubs zaten donderdag om de tafel om een besluit te nemen over de kwestie. Veertien van de twintig clubs moesten akkoord gaan met het voorstel. In het seizoen 2018/19 eindigt de transferperiode op de donderdag voor de start van de competitie om 18.00 uur.

Voor de onderliggende competities blijft de huidige transferdeadline wel staan. Ook kunnen Premier League-clubs nog wel spelers verkopen aan andere Europese clubs na de nieuwe deadline, zoals dat nu ook al kan aan clubs uit landen waar de transfermarkt nog open is.

Eerder pleitte Arsenal-manager Arsène Wenger al voor het inkorten van de transferperiode. Ook UEFA-president Aleksander Ceferin steunt een korte window. Hij overweegt om het in heel Europa in te voeren.

Deze vijf clubs stemden tegen: Manchester United, Manchester City, Watford, Swansea City en Crystal Palace. Burnley bleef neutraal.

De transfertrends van deze zomer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.