Ook thuisduel met Willem II mondt uit in tegenvaller voor Groningen

FC Groningen heeft zich niet kunnen herstellen van de zeperd tegen Jong FC Utrecht. Zondagmiddag speelde de favoriet voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie doelpuntloos gelijk tegen Willem II.

FC Groningen
0 - 0
Willem II
Willem II

De noorderlingen wonnen het eerste duel van dit seizoen nog ruim van Jong Ajax, maar de 1-0 nederlaag in Utrecht kwam maandag hard aan. Trainer Dick Lukkien toonde zich flink kritisch op zijn ploeg en besloot voor het duel met de Brabanders een beroep te doen op vier nieuwe namen.

De goede bedoelingen van Groningen waren zondag in de eigen Euroborg zichtbaar, maar grote kansen leverde het voor rust zeker niet op. Halverwege het eerste bedrijf rook Willem II zelfs aan een voorsprong toen Max de Waal met zijn inzet de paal raakte. Vlak voor rust zette de thuisploeg nog aan, maar doelman Joshua Smits hield spits Kevin van Veen van scoren.

Na rust was Groningen ook het meest dreigend. Johan Hove knalde de bal na een corner tegen de lat en Smits moest opnieuw ingrijpen bij kansen voor Romano Postema en Van Veen, die in de slotfase gewisseld werd. Omdat Jesse Bosch namens Willem II over schoot en ook Groningen-debutant Noam Emeran (foto), die overkwam van Manchester United, zijn stempel in het laatste kwartier niet meer kon drukken bleef het bij 0-0.

Het gelijkspel zorgde voor teleurstelling bij FC Groningen. Willem II is na drie duels nog ongeslagen, bezet de derde plaats en heeft vijf punten. De Tilburgers kunnen zich nu richten op de derby tegen NAC van volgende week zondag. Groningen gaat vrijdag op bezoek bij TOP Oss.