Hilterman gaat door verhuur opnieuw niet in de Eredivisie spelen

Reacties

Jeredy Hilterman is de nieuwe spits van Willem II. Voor de aanvaller betekent het een terugkeer naar de club waar hij in de jeugdopleiding al voor uitkwam. Willem II huurt Hilterman nu voor een jaar van Almere City; er is geen optie tot koop gecommuniceerd.

Hilterman gaat door verhuur opnieuw niet in de Eredivisie spelen
© Pro Shots

Zo gaat Hilterman (25) opnieuw niet in de Eredivisie spelen. In het seizoen 2021/22 speelde de aanvaller na een sterk jaar bij Jong FC Utrecht voor FC Emmen, maar halverwege het seizoen vertrok hij naar NAC Breda. Die samenwerking werd geen succes. Zonder Hilterman promoveerde Emmen naar de Eredivisie. De spits baarde opzien door bij het promotiefeestje van zijn oude club op het podium te klimmen en te vertellen dat hij spijt had van zijn transfer naar NAC.

In gesprek met VI blikte hij daar vorig seizoen nog op terug. 

Na een halfjaar in Breda vertrok Hilterman naar Almere City, waarmee hij in het afgelopen seizoen alsnog naar de Eredivisie ging. In de slotfase van het seizoen was hij echter wisselspeler en voor dit voetbaljaar kwam Hilterman niet in de plannen van Alex Pastoor voor. In de eerste twee speelronden van dit seizoen kwam de aanvaller niet in actie.

Nu gaat Hilterman aan de slag bij Willem II, dat na het vertrek van Elton Kabangu (Union Sint-Gillis) en Jizz Hornkamp (Heracles Almelo) nog wel een nieuwe spits kon gebruiken. 'Uit de gesprekken die we hebben gevoerd, werd duidelijk dat Jeredy zeer gemotiveerd is om voor ons te spelen', zegt technisch directeur Teun Jacobs op de clubsite. 'Dankzij zijn jaren in de jeugdopleiding is hij bekend met de club en het is mooi om te zien dat hij nu het shirt als speler van het eerste elftal mag dragen'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.