FC Groningen onderuit bij de hekkensluiter van vorig seizoen

FC Groningen heeft in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie al de eerste nederlaag geleden. Jong FC Utrecht, de nummer twintig van vorig seizoen, won maandagavond verrassend in de Galgenwaard.

Jong FC Utrecht
1 - 0
FC Groningen

Groningen won bij de competitiestart in eigen huis met 4-1 van Jong Ajax, maar was gewaarschuwd voor het bezoek aan de beloften van Utrecht. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren eindigde vorig seizoen troosteloos onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ambiance in de vrijwel lege Galgenwaard, waar ongeveer duizend mensen aanwezig waren, bleek de afgelopen jaren op veel degradanten een slechte invloed te hebben.

Zo ook op Groningen, dat geen grip kreeg op de wedstrijd en zo een gelijkopgaand duel speelde. Echt grote kansen kregen de bezoekers niet en zeven minuten voor het einde van de eerste helft was het Jong Utrecht dat brutaal de leiding nam. Uit een corner van Rafik El Arguioui scoorde Mees Rijks in twee instanties, waardoor Groningen in de achtervolging moest.

Na de 1-0 kreeg de formatie van trainer Dick Lukkien wel kansen. Romano Postema en Kevin van Veen kopten over, terwijl invaller Daleho Irandust stuitte op keeper Calvin Raatsie. Aan de andere kant hield Michael Verrips Groningen op de been bij een kans van de thuisploeg. De tijd begon te dringen voor de bezoekers, die er uiteindelijk niet meer in slaagden om te scoren. Zo won Jong Utrecht met 1-0.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
De Graafschap

De Graafschap boekte op bezoek bij Jong Ajax de eerste zege van het seizoen. De ploeg van trainer Jan Vreman speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen ADO Den Haag, maar had in Amsterdam al vroeg de eerste goal van het seizoen te pakken. Basar Önal was de gelukkige. De in de tweede helft ingevallen David Bosilj verdubbelde bij zijn debuut voor De Graafschap de score. De 1-2 van Kristian Hlynsson kwam te laat voor Jong Ajax.