Ook in spektakelstuk blinkt Guardado uit

Real Sociedad en Real Betis hebben zondagmiddag een geweldige wedstrijd in stijl afgesloten. Er werd in San Sebastián liefst acht keer gescoord, beide teams maakten vier doelpunten: 4-4. Bij de uitploeg maakte Andrés Guardado zijn titel assistkoning weer waar.

Al na een half uur stond het 2-2 in het duel tussen de subtoppers van Spanje. Antonio Sanabria opende de score voor de uitploeg, waarna Willian José en Mikel Oyarzabal voor de eerste voorsprong van Sociedad zorgden. Het werd 2-2 na een goede corner van Guardado, die de bal panklaar op het hoofd van Zouhair Feddal legde.

Ook vlak na rust was de voormalig speler van PSV belangrijk voor Betis. Met een geweldige steekbal zette hij veteraan Joaquín één op één en de aanvaller maakte de 2-3. Na die goal ging het scoreverloop weer alle kanten op. Xabi Prieto maakte gelijk voor Sociedad, Sergio León leek zes minuten voor tijd de winnende te maken voor Betis (3-4). Het was echter Diego Llorente met het slotakkoord in de doelpuntrijke wedstrijd: 4-4.

Betis staat door de remise voorlopig vierde in La Liga, maar Valencia en Real Madrid kunnen nog over de formatie uit Sevilla heen. Guardado staat na dit duel bovenaan in het assistklassement van de Primera División, hij stelde al zes keer een teamgenoot in staat om te scoren.