Assistkoning Guardado meldt zich met Real Betis in Spaanse topvijf

Real Betis heeft maandag met hulp van Andrés Guardado een klinkende 4-0 overwinning op Levante geboekt. De voormalig PSV'er was in Sevilla opnieuw als aangever betrokken bij een doelpunt.

De Mexicaan speelde in de 55ste minuut Fabián vrij op het middenveld, waarop het Spaanse talent opstoomde en vanaf afstand droog raak schoot. Daarmee leverde Guardado reeds zijn vierde assist in zes duels, waardoor hij zich samen met Valencia-speler Carlos Soler de assistkoning van de Primera División mag noemen.

De goal waarbij de dertigjarige linkspoot was betrokken betekende de 2-0. Daarvoor was Betis al vlak na de rust op voorsprong gekomen via Antonio Sanabria. Door doelpunten van Sergio Leon en wederom Sanabria liep het elftal van Quique Setién uiteindelijk uit naar de ruime driepunter.

Onder leiding van Setién is Betis weer een elftal om rekening mee te houden in Spanje. De Verdiblancos melden zich door de zege met twaalf punten uit zes duels in de topvijf van La Liga, boven Real Madrid. Vorige week stuntte Betis nog op bezoek in de hoofdstad met een 0-1 zege.