Ook derde plek uit zicht voor Antwerp na vierde CL-nederlaag op rij

Reacties

Het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel eindigt zo goed als zeker op de vierde plek in Groep H van de Champions League. Een stunt op bezoek bij FC Porto bleef uit, waardoor de achterstand op Shakhtar Donetsk met nog twee wedstrijden zes punten bedraagt.

Ook derde plek uit zicht voor Antwerp na vierde CL-nederlaag op rij
© Ziggo Sport
FC Porto
FC Porto
2 - 0
Antwerp
Antwerp

Van Bommel maakte zich voorafgaand aan de vierde groepswedstrijd in de Champions League al geen illusies meer. De eerste drie leverden nederlagen op. 'Ik kan nu wel zeggen dat we voor negen punten uit drie wedstrijden gaan, maar dan zou ik niet geloofwaardig overkomen', zei de trainer van Antwerp maandag. Een dag later won Shakhtar Donetsk ook nog verrassend van Barcelona, waardoor het gat met Antwerp zes punten werd.

De Belgen hielden het op bezoek bij FC Porto een half uur vol. Zonder zelf veel te creëren was het keeper Senne Lammens die zijn ploeg aanvankelijk op de been hield op een inzet van Pepê. Uit de rebound hoopte Eustaquio uit te halen, maar hij werd getorpedeerd door Gyrano Kerk. De Nederlander was zo de schlemiel, want de bal ging op de stip voor Porto. Evanilson benutte de penalty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de rust volgde een nieuwe tik voor Antwerp. Jurgen Ekkelenkamp werd namelijk van het veld gestuurd. De middenvelder ging hard door op Porto-verdediger Zaidu en raakte zijn tegenstander met een gestrekt been en de noppen vooruit. Scheidsrechter Maurizio Mariani gaf aanvankelijk de gele kaart, maar de VAR dacht er anders over en riep de Italiaan naar het scherm. Daar was Mariani snel overtuigd. Hij gaf Ekkelenkamp alsnog de rode kaart.

Antwerp, waar ook Owen Wijndal een basisplaats had en Vincent Janssen en Chidera Ejuke nog invielen, kreeg ondanks de rode kaart nog maar een tegengoal. In de extra tijd kopte Pepe de 2-0 tegen de touwen. De veteraan werd zo met 40 jaar en 254 dagen de oudste doelpuntenmaker in de Champions League. De Belgen lijken door de nederlaag genoegen te moeten nemen met de vierde plek in Groep H. Alleen als Antwerp met minimaal twee doelpunten verschil wint van Shakhtar, vervolgens ook Barcelona verslaat en de Oekraïners ziet verliezen van Porto kan de derde plek nog bereikt worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.