Ook andere landen zwichten voor FIFA en schrappen OneLove-band

Reacties

Net als Virgil van Dijk zien ook de aanvoerders van België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Wales en Zwitserland af van het spelen met de OneLove-band tijdens het WK. Het heeft alles te maken met de straf die daarop staat.

Ook andere landen zwichten voor FIFA en schrappen OneLove-band
© Pro Shots

De FIFA maakte maandag duidelijk dat het dragen van de OneLove-band resulteert in een gele kaart. 'Als nationale bonden kunnen we onze spelers niet in de positie brengen dat ze een sportieve sanctie krijgen. Daarom hebben we onze aanvoerders gevraagd de armbanden niet te dragen tijdens het WK', klinkt het in een gezamenlijk statement, waar ook de KNVB zijn naam heeft bij gezet.

De bonden waren bereid een geldboete te betalen voor het dragen van de OneLove-band. Dat er een gele kaart staat op het dragen van de band, die staat voor tolerantie, zorgt voor frustratie bij de bonden. 'In september kregen we geen reactie toen we de FIFA schreven over onze wens om de OneLove-band te dragen. Onze spelers en coaches zijn teleurgesteld en zullen hun steun op andere manieren uiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.