Engelse media spreken schande van mogelijke straf voor OneLove-band

Reacties

Ook in Engeland houdt het mogelijke verbod van de FIFA op het dragen van de OneLove-armband de gemoederen flink bezig. De FA heeft volgens Engelse media opheldering gevraagd over welke straf het kan verwachten.

Engelse media spreken schande van mogelijke straf voor OneLove-band
© Pro Shots
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

Zondag gingen er al geruchten dat de aanvoerders die de OneLove-band, die staat voor tolerantie, dragen mogelijk een gele kaart krijgen. Oranje-captain Virgil van Dijk liet al weten daar weinig trek in te hebben. De Engelse aanvoerder Harry Kane is ook van plan om de band te dragen. En aangezien Engeland deze maandag als eerste in actie komt, zal dan ook duidelijk worden welke sanctie er staat op het dragen van de speciale aanvoerdersband.

De Engelse voetbalbond (FA) wil daar nog voor de aftrap van het eerste WK-duel met Iran duidelijkheid over hebben van de FIFA, zodat Kane zich volledig kan focussen op de wedstrijd in plaats van zich zorgen te maken over het krijgen van een eventuele gele kaart. De gesprekken met de wereldvoetbalbond lopen nog, melden verschillende betrouwbare Engelse media. The Guardian spreekt van een 'farce', The Mirror vindt het een absolute puinhoop.

Momenteel is nog onduidelijk of het dragen van de OneLove-aanvoerdersband door de FIFA zal worden bestraft, maar de eerste geluiden wijzen daar wel op. Als het om een boete gaat, zoals ook Gijs de Jong namens de KNVB suggereerde, is de FA bereid die te accepteren. Als Kane een gele kaart zou krijgen, zoals her en der wordt gemeld, zou de Engelse spits in navolging van de Franse captain Hugo Lloris besluiten om de band niet te dragen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.