FIFA dreigt met gele kaart: Van Dijk speelt zonder OneLove-band

Reacties

Virgil van Dijk zal maandag tijdens de WK-wedstrijd tegen Senegal niet spelen met de One Love-band. De KNVB heeft vanuit de FIFA te horen gekregen dat de aanvoerder van het Nederlands elftal geel zal krijgen, als hij de band wel draagt.

FIFA dreigt met gele kaart: Van Dijk speelt zonder OneLove-band
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Zondag waren er al geluiden dat er mogelijk een sanctie zou staan op het dragen van de speciale aanvoerdersband, die staat voor tolerantie. Toen gaf Van Dijk al aan dat hij geen gele kaart wilde riskeren. De KNVB heeft navraag gedaan bij de FIFA en laat weten dat de wereldvoetbalbond duidelijk heeft gemaakt dat de Oranje-captain inderdaad op de bon gaat als hij de OneLove-band draagt. In overleg met de andere landen die de band zouden dragen, is nu besloten om hiervan af te zien. 

'We betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om gezamenlijk tot een redelijke oplossing te komen', meldt de KNVB deze maandag in een persbericht. 'Wij staan voor de OneLove-boodschap en blijven die uitdragen, maar onze eerste prioriteit op het WK is de wedstrijden winnen. Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een geldboete voor het dragen van de OneLove-band had de KNVB wel geaccepteerd, zoals Gijs de Jong al liet weten. 'Maar dat FIFA ons hiervoor op het veld wil straffen is nog nooit vertoond. Dit gaat in tegen de geest van onze sport die juist miljoenen mensen verbindt. Wij gaan de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met FIFA.'

Behalve Van Dijk waren meer aanvoerders van plan de OneLove-band te dragen tijdens het WK. Zo hield de mogelijke FIFA-sanctie voor aanvoerder Harry Kane ook de Engelse media bezig. De FA was net als de KNVB in gesprek met de FIFA. Engeland speelt maandagmiddag al tegen Iran. Namens Frankrijk zag Hugo Lloris eerder al af van het dragen van de band.

OneLove-band (gesloten) Vind jij het terecht dat Van Dijk niet speelt met de OneLove-band?
  • 50% Ja, het is zonde dat hij daarvoor een gele kaart krijgt. (944 stemmen)
  • 50% Nee, de KNVB had niet moeten zwichten voor de FIFA. (950 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.