Onverwachte redder in nood voorkomt grote schade Juventus

Reacties

Leonardo Bonucci heeft Juventus zaterdag een broodnodige zege bezorgd in de stadsderby tegen Torino. De verdediger kopte vlak voor tijd raak, waardoor Andrea Pirlo weer wat steviger in het zadel zit als trainer van De Oude Dame.

Onverwachte redder in nood voorkomt grote schade Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Torino
Torino

Vooraf werd superster Cristiano Ronaldo in het zonnetje gezet. De Portugese aanvaller maakte tijdens de voorbije Champions League-speelronde zijn 750ste treffer van zijn carrière en kreeg daarom een speciaal shirt uit handen van Juve-preses Andrea Agnelli, terwijl zijn ploeggenoten applaudisseerden. De sfeer in de kleedkamer van de topclub uit Turijn is ongetwijfeld weleens beter geweest. De seizoenstart onder trainer Pirlo is hoogst beroerd voor Juve-begrippen. De regerend landskampioen was weliswaar nog ongeslagen dit Serie A-seizoen, maar speelde vaker gelijk dan het won, waardoor het na negen duels al zes punten achterstond op koploper AC Milan.

Door het ontbreken van spits Álvaro Morata (geschorst) was er weer eens een basisplaats voor Paulo Dybala. De Argentijn was jaren een vaste naam in de voorhoede van Juventus, maar lijkt sinds de komst van Pirlo op het tweede plan te zijn beland. Met de basisplaats van Dybala werd het succesvolle spitsenduo Ronaldo-Dybala van eind vorig seizoen weer in ere hersteld, maar ook zij konden niet voorkomen dat Torino brutaal de voorsprong greep. Na negen minuten ontsnapte Nicolas N'Koulou bij een hoekschop aan de aandacht van onder anderen Matthijs de Ligt, waardoor hij kon binnenschieten: 0-1.

Het was vervolgens aan Wojciech Szczesny en De Ligt te danken dat Torino de voorsprong niet verder uitbreidde. Eerst redde de Poolse goalie op een inzet van Simone Zaza en even daarna voorkwam de Oranje-international met een uiterste ingreep dat Karol Linetty kon scoren. Kenmerkend voor de eerste helft was dat het eerste schot op doel van Juventus (een poging van Dybala) pas vlak voor het rustsignaal genoteerd kon worden.

Na de rust kwam Juventus beter voor de dag en leek het na een uur spelen via een treffer van Juan Cuadrado op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt werd echter na ingrijpen door de VAR afgekeurd, omdat Bonucci ongelukkig buitenspel stond. Twintig minuten later hielp Cuadrado zijn ploeg alsnog. Een vrije trap legde hij perfect op het hoofd van Weston McKennie en nu kon er wel gejuicht worden. Daarna was het aan Cuadrado te danken dat Juventus de wedstrijd alsnog naar zich toetrok. Op aangeven van de Colombiaan was het vlak voor tijd Bonucci die zich eigenhandig revancheerde voor zijn ongelukkige rol bij de afgekeurde treffer. Veel belangrijker was echter dat hij daarmee zijn trainer en oud-ploeggenoot Pirlo aan een broodnodige overwinning hielp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spezia
Spezia
1 - 2
Lazio
Lazio

Lazio won eerder op de dag van Spezia. Dat was te danken aan treffers van Ciro Immobile, zijn zesde alweer dit seizoen in de Serie A, en Sergej Milinkovic-Savic. Zij tekenden in de eerste helft voor beide Lazio-treffers. In het tweede bedrijf vond Spezia via een doelpunt van M'Bala Nzola de aansluiting. De thuisploeg verzuimde zichzelf daarna te belonen voor het goede spel. In een poging de voorsprong over de streep te trekken bracht Simone Inzaghi vlak voor tijd Wesley Hoedt nog in. De Nederlander zag tijdens zijn korte invalbeurt hoe een goal van teamgenoot en voormalig PSV'er Andreas Pereira werd afgekeurd wegens buitenspel.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.