Onverwachte goaltjesdief Geertruida in topschutterslijst Europese verdedigers

Reacties

Lutsharel Geertruida is niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend zeer belangrijk voor Feyenoord. De rechtsback maakte zondag tegen Sparta Rotterdam zijn zesde competitietreffer. Daarmee behoort hij dit seizoen tot de meest scorende verdedigers van Europa.

Onverwachte goaltjesdief Geertruida in topschutterslijst Europese verdedigers
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Het seizoen is pas 21 speelrondes oud, maar Geertruida heeft zijn persoonlijke record al verbeterd. Nooit eerder scoorde hij zes keer in een Eredivisie-seizoen. In 2020/21 maakte de verdediger vijf doelpunten. In deze jaargang staat de teller dus op zes; in totaal scoorde Geertruida 22 keer voor Feyenoord.

Geertruida is de meest scorende verdediger van de Eredivisie en gooit ook in Europa hoge ogen. Van alle verdedigers in de grootste tien competities scoorden alleen James Tavernier en Alejandro Grimaldo vaker. Tavernier maakte al tien goals voor Rangers FC in het Schotse Premiership. De routinier staat in totaal op liefst 118 treffers in 441 wedstrijden voor de club uit Glasgow.

Grimaldo van Bayer Leverkusen staat dus ook boven Geertruida. De linkerwingback van de Bundesliga-koploper maakte acht goals. Ploeggenoot Jeremie Frimpong scoorde net als Geertruida zes keer. Daarbij moet worden aangetekend dat zij met Leverkusen een aanvallendere rol hebben dan Geertruida bij Feyenoord.

Meest scorende verdedigers van Europa:

# Speler Club Competitiegoals
1. James Tavernier Rangers FC 10
2. Alejandro Grimaldo Bayer Leverkusen 8
3. Lutsharel Geertruida Feyenoord 6
4. Jeremie Frimpong Bayer Leverkusen 6
5. Daniel Muñoz* RC Genk 6

* inmiddels in dienst van Crystal Palace

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Geertruida
Meer over L. Geertruida
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.