Ontslag Löw niet aan de orde bij eventueel WK-fiasco Duitsland

Reacties

Zelfs als wereldkampioen Duitsland na de miraculeuze ontsnapping tegen Zweden (2-1) alsnog wordt uitgeschakeld in de groepsfase van het WK in Rusland, hoeft bondscoach Joachim Löw hoeft niet te vrezen voor zijn baan. Dat heeft DFB-voorzitter Reinhard Grindel verklaard richting het laatste groepsduel met Zuid-Korea.

Ontslag Löw niet aan de orde bij eventueel WK-fiasco Duitsland

Löw verlengde voorafgaand aan het toernooi zijn contract tot en met het WK 2022 in Qatar. De penibele situatie van Die Mannschaft door de 1-0 nederlaag tegen Mexico heeft niets veranderd aan het perspectief van de 58-jarige bondscoach, die al sinds 2006 de leiding heeft over de nationale ploeg.

'We hebben als bondsbestuur richting het WK voor contractverlenging gekozen, omdat we ervan overtuigd zijn dat de verjongingskuur, die er na het WK onafhankelijk van de uitkomst moet komen, door niemand beter geleid kan worden dan Jogi Löw', zegt Grindel in gesprek met FAZ.

'Duitsland gooit alle remmen los en walst Zuid-Korea plat'

'Hij heeft een jaar geleden bij de Confederations Cup al bewezen dat hij van jonge spelers een indrukwekkend en aantrekkelijk team kan smeden. Deze redenen zijn voor het bestuur nog altijd van kracht', aldus Grindel, die daarmee de discussie over de positie van Löw bij een eventueel WK-fiasco in de kiem smoort.

Duitsland moet woensdag met minstens twee doelpunten verschil winnen van Zuid-Korea om zeker te zijn van een plek in de achtste finale. Blijven Mexico (zes punten) en Zweden (drie) de regerend wereldkampioen voor, dan betekent dat de eerste uitschakeling in de eerste groepsfase ooit.

Stand Groep F

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.