Ontketende Mbappé sloopt Franse voetbaldwerg

Reacties

Paris Saint-Germain heeft maandag een makkelijke avond gehad in het bekertoernooi. Mede dankzij vijf goals van Kylian Mbappé werden de amateurs van US Pays de Cassel op eigen veld geklopt.

Ontketende Mbappé sloopt Franse voetbaldwerg
Pays de Cassel
Pays de Cassel
0 - 7
PSG
PSG

Trainer Christophe Galtier koos bij het bezoek aan de Frans-Belgische grens voor een opvallend sterke basisopstelling. Lionel Messi ontbrak, maar Kylian Mbappé en Neymar kwamen gewoon opdraven in het stadion van Lens, dat decor bood. Ook Sergio Ramos stond in de basiself. Een signaal dat PSG de wedstrijd bloedserieus nam.

Lang bleef het nietige US Pays de Cassel overeind. Een klein half uurtje mocht de voetbaldwerg zelfs dromen van het verhaal van David tegen Goliath. Tot Mbappé zich met de wedstrijd ging bemoeien. En razendsnel brak de Franse ster de muur vakkundig af.

Elf minuten had Mbappé nodig om een hattrick te maken. Tussendoor gaf hij ook nog een assist aan collega-aanvaller Neymar. Daarmee was het sprookje klaar voor de thuisploeg. Zeker omdat Mbappé direct na rust ook nog eens zijn vierde treffer van de avond maakte. Uiteindelijk was het verzet gebroken en kon PSG het duel rustig uitvoetballen. Carlos Soler mocht nog een zesde doelpunt maken. Bij de zesde treffer was Mbappé niet bij betrokken. Neymar was nu de aangever.

Het slotakkoord was echter weer gewoon voor Mbappé, die zo zijn vijfde goal van de avond maakte. Het was de kers op de taart na een eenvoudige avond, waarop Galtier en zijn manschappen zich plaatsten voor de laatste zestien van de Coupe de France.

Bekijk hier al onze video's
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.