Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met harde hand een einde gemaakt aan de zegereeks van Mexico. Inter-spits Lautaro Martínez werd met een hattrick de man van de avond.

Argentinië
4 - 0
Mexico
Mexico

Het werd zo een vervelende avond voor Ajacied Edson Álvarez, die aan de kant van Mexico een basisplaats had. Bij de tegenstander verscheen zijn ploeggenoot Nicolas Tagliafico aan de aftrap. Argentinië speelde bij de afwezigheid van Lionel Messi in een 4-2-3-1-systeem, met Martínez in de punt van de aanval, en de spits had er in Texas duidelijk zin in.

Al in de eerste helft was Martínez goed voor een hattrick. Hij opende de score na een waanzinnige individuele actie, waarbij hij niet in de war raakte van een groepje Mexicaanse verdedigers, en verdubbelde de Argentijnse voorsprong na een steekpass van Exequiel Palacios. Leandro Paredes benutte een strafschop voor de 3-0, voordat Martínez zijn hattrick compleet maakte.

Martínez keerde niet terug voor de tweede helft en met Paulo Dybala als zijn vervanger speelde Argentinië, waar Tagliafico van begin tot eind meedeed, de wedstrijd rustig uit. Bij Mexico mochten Álvarez en voormalig PSV'er Hirving Lozano negentig minuten blijven staan. De twee Mexicanen pakten allebei een gele kaart.

Met de overtuigende overwinning van Argentinië komt er een einde aan de zegereeks van Mexico, die elf wedstrijden duurde. Daarbij moet wel worden gezegd dat Mexico van Costa Rica won na penalty's en Haïti pas klopte in de verlenging. De laatste keer dat de Mexicanen verloren, was in november vorig jaar. Ook toen was Argentinië de tegenstander.