Messi-loos Argentinië bijt zich stuk in herhaling veelbesproken troostfinale

De eerste wedstrijd van Argentinië na het toernooi om de Copa América heeft geen doelpunten opgeleverd. Zonder Lionel Messi eindigde het oefenpotje met Chili in Los Angeles onbeslist.

Chili
Chili
0 - 0
Argentinië
Argentinië

De laatste wedstrijd van Argentinië was ook al tegen Chili. Toen streden de landen om de derde plek op het Copa América-toernooi en kreeg Messi een veelbesproken rode kaart, na een opstootje met Gary Medel. Na de wedstrijd liet Messi zijn frustratie de vrije loop en sprak hij over corruptie in de scheidsrechterswereld en bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond.

Een megaschorsing dreigde, maar na excuses kwam Messi weg met een milde straf. Hij werd voor slechts één WK-kwalificatiewedstrijd geschorst en had in de nacht van donderdag op vrijdag dus kunnen meedoen tegen Chili. Messi, net terug van een blessure, was echter niet geselecteerd. Bij Chili was Medel overigens niet van de partij en dus was het sowieso niet tot een nieuwe confrontatie gekomen.

Ajacied Nicolás Tagliafico speelde in Los Angeles zijn achttiende interland voor Argentinië. De linksback begon in de basis, pakte ruim tien minuten in de tweede helft een gele kaart en werd een kwartier voor tijd vervangen. Argentinië kreeg in de vriendschappelijke ontmoeting de meeste mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Over vier dagen oefenen de Argentijnen nog tegen Mexico.

Peru
Peru
0 - 1
Ecuador
Ecuador

Met Renato Tapia in de basis ging Peru, de verrassende finalist van het afgelopen Copa América-toernooi, met 0-1 onderuit in een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Kort na rust maakte Erick Castillo het enige doelpunt van het duel. Tapia deed ruim een uur mee bij Peru, voordat de Feyenoorder werd vervangen door Pedro Aquino. Woensdag oefent Peru tegen Brazilië, een herhaling van de Copa-finale van juli.