Ontevreden Hato schuldbewust over rol bij eerste tegengoal Ajax

Reacties

Ajax-verdediger Jorrel Hato was zelfkritisch over de eerste tegentreffer tegen Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League donderdagavond. De linksback zag er niet goed uit, toen Albert Grønbæk de bal subtiel raakschoot. 'De korte hoek had van mij moeten zijn', erkende Hato.

Ontevreden Hato schuldbewust over rol bij eerste tegengoal Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Dat vertelde Hato in gesprek met Veronica, waar hij tijdens het interview de beelden van het doelpunt voor het eerst terugkeek. 'Er was een diepteloopactie, waardoor ik kneep', begon Hato zijn analyse. Toen hij de beelden terugzag, erkende hij dat de bal er bij de eerste paal nooit ingemogen had.

Als linksachter was het sowieso even wennen, merkte Hato. 'Ja, dat moet ik toegeven. Het is anders dan centraal achterin. Die omschakeling was er wel even’, zei de jonge verdediger, die niet heel tevreden leek met zijn positie. 'Het is de keuze van de trainer. Als hij die keuze maakt, ga ik ermee akkoord.'

Uit de woorden van Hato viel zijn ontevredenheid echter wel op. 'Als ik daar moet staan, dan sta ik er. Maar ik sta liever centraal, ja. Daar vind ik dat ik meer comfortabel speel. Maar als ik linksback sta, sta ik linksback', wilde Hato er geen soap van maken.

Wel was hij onder de indruk van opponent Bodø/Glimt. 'Ze hebben een goed team. Voetballend kwamen ze goed onder onze druk uit. We wilden met Brian (Brobbey, red.) en Chuba (Akpom, red.) hun twee centrale verdedigers onder druk zetten en naar de zijkant dwingen. Maar daar kwamen ze een paar keer goed onderuit. Dat moeten we in de toekomst anders doen.'

Contractverlenging Hato

Ook werd Hato nog gevraagd naar de situatie rondom zijn contractverlenging. Beide partijen stevenen af op een contractverlenging tot en met de zomer van 2028, maar dat wilde Hato desgevraagd niet bevestigen. 'Daar zeg ik niks over. Dat is iets tussen Ajax en mijn zaakwaarnemer. Daar praat ik niet over', aldus Hato.

Spelersprofiel

J. Hato


Geboortedatum:
7 maart 2006
Leeftijd:
18
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Ajax
Huidige club:
AFC Ajax Under 19
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Hato
Meer over J. Hato
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.