Ajax op Rapport: middenveld zakt door het ijs tegen Bodø/Glimt

Ajax voorkwam door twee doelpunten in blessuretijd een afgang tegen FK Bodø/Glimt (2-2). Dat neemt niet weg dat de Amsterdammers een zwaar teleurstellende wedstrijd afwerkten.

Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt

Bodø/Glimt had al twee maanden geen officiële wedstrijd meer gespeeld, maar kwam toch op een 0-2 voorsprong in de Johan Cruijff Arena. Ajax wist daar lange tijd niets tegenover te stellen. John van 't Schip kan onmogelijk tevreden zijn over het niveau dat zijn spelers haalden.

Vooral het middenveld viel vies tegen. Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Chuba Akpom (laatstgenoemde speelde vooral rondom Brian Brobbey) werden door VI allemaal beoordeeld met een 4.5. Diezelfde onvoldoende kreeg Devyne Rensch, die voor de tweede helft niet terugkeerde.

Brian Brobbey scoorde het hoogste rapportcijfer. De spits, die de strafschop voor de aansluitingstreffer van Branco van den Boomen verdiende, kreeg een 6. Bekijk hieronder alle cijfers zoals die door VI werden uitgedeeld: