'Onrustige Ajax-aanloop voor Atalanta door ruzie tussen trainer en sterspeler'

Reacties

De voorbereiding van Atalanta Bergamo op de cruciale Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Ajax verloopt allesbehalve vlekkeloos. Volgens Italiaanse media is de ruzie tussen trainer Gian Piero Gasperini en aanvaller Alejandro Gómez nog altijd niet opgelost. Door de onrust zou Gasperini zelfs een vertrek overwegen.

'Onrustige Ajax-aanloop voor Atalanta door ruzie tussen trainer en sterspeler'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De ruzie ontstond tijdens de vorige Champions League-wedstrijd van Atalanta, een week geleden tegen FC Midtjylland. De Italianen dreigden een dure nederlaag te lijden tegen de Denen na een doelpunt van Alexander Scholz. Toen het in de rust 0-1 stond, zou Gasperini het aan de stok hebben gekregen met Gómez. Volgens Eurosport was er al langer irritatie tussen een deel van de spelersgroep en Gasperini, maar werd dat door de sportieve successen verbloemd.

Tijdens de wedstrijd liep het al niet lekker tussen Gómez en Gasperini. De trainer wilde dat Gómez van flank wisselde, maar de aanvaller dacht daar anders over. Op het veld discussieerden ze al en tijdens de rust van de wedstrijd zou het helemaal zijn misgegaan. Gasperini kreeg woorden met aanvoerder Gómez en het zou zelfs tot een handgemeen hebben geleid. Gómez werd vervolgens gewisseld voor Josip Ilicic.

Atalanta sleepte er door een goal van Christian Romero nog een punt uit tegen Midtjylland, maar de sfeer in de selectie was dramatisch. Gasperini merkte volgens Italiaanse media naderhand dat een groot deel van de spelersgroep achter Gómez en ook Ilicic stond. Daarop bood hij zijn ontslag aan bij de clubleiding, maar die weigerde dat. Ook het verzoek om vervolgstappen te ondernemen tegen Gómez en Ilicic werd door het bestuur niet geaccepteerd.

Gasperini liet beiden vervolgens buiten de selectie voor het duel met Udinese van afgelopen weekend, dat vlak voor de aftrap werd afgelast vanwege het slechte weer. Volgens de trainer gaf hij beide spelers rust, maar lokale media denken dat er meer achter zit. Stafleden reageren daar anoniem dat de sfeer in de kleedkamer tot een nulpunt is gedaald. 'Gómez is altijd buitengewoon geweest, vooral de laatste jaren. Een geweldige speler. Tegen Udinese rust hij om er in Amsterdam klaar voor te zijn', zei Gasperini voor het weekend.

In aanloop naar het cruciale duel met Ajax probeerde Gasperini vragen over de ruzie zo goed mogelijk te ontwijken. La Gazzetta dello Sport schrijft over een 'wapenstilstand'. 'De spelers hebben een gezamenlijk doel, ze zijn gefocust op de tegenstander en we zien kansen', sprak Gasperini tijdens de vooruitblikkende persconferentie op Ajax-uit. 'In de heenwedstrijd hebben we twee keer gescoord en dat was niet makkelijk. Het heeft ons wel vertrouwen gegeven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De harde kern van de supporters van Atalanta, de curva, achtte het nodig om de spelers nog extra op scherp te zetten na de ruzie tussen Gasperini en Gómez. Ze hingen een spandoek op bij het trainingscomplex van de club met een foto waarop Gasperini Gómez omhelst. 'We kunnen het niet op de tribune doen, dus zeggen we het zo: voor mensen die de club willen destabiliseren is hier geen plaats. Dan zeggen wij: bedankt en tot ziens', schrijven de fans op Facebook.

'Tegen Ajax kunnen we opnieuw geschiedenis schrijven. We moeten scherp, vastberaden en compact de wedstrijd ingaan. Atalanta is bezig om generaties te laten dromen. We dromen nu van geschiedenis schrijven en wat we tot nu toe allemaal hebben bereikt is te danken aan het feit dat de spelers een eenheid vormen met een gezamenlijk doel. Het team, de trainer, de club, de supporters en de stad vormen een eenheid. Ons shirt heeft veel waarde en alleen het belang van Atalanta telt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.