Ajax kent zijn opdracht na halve misstap Atalanta Bergamo

Reacties

Atalanta Bergamo heeft dinsdagavond slechts gelijk weten te spelen tegen FC Midtjylland. Wel heeft de Serie A-club nu aan een remise tegen Ajax voldoende voor plaatsing voor de knock-outfase in de Champions League.

Ajax kent zijn opdracht na halve misstap Atalanta Bergamo
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 1
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Atalanta presteert erg wisselvallig in de Serie A, maar maakt in de Champions League nog altijd kans op een tweede achtereenvolgende overwintering. Alles hangt af van de clash in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax van volgende week woensdag, zo was al voor het treffen met FC Midtjylland duidelijk.

De bij aanvang nog puntloze Denen kwamen er vorige week totaal niet aan te pas tegen Ajax en hadden het fortuin dat ze in de beginfase niet tegen een achterstand aanliepen in Bergamo. Zowel Duván Zapata als Hans Hateboer stichtte enig gevaar, waarbij de Nederlander stuitte op doelman Jesper Hansen. FC Midtjylland bleek een stuk effectiever. Na een klein kwartier legde Sory Kaba de bal met zijn borst klaar voor Alexander Scholz, die daarop vernietigend uithaalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo moest Atalanta, waar Marten de Roon na rust inviel, net als in de thuiswedstrijd tegen Ajax in de achtervolging. En dat ging La Dea moeizaam af. Menig beloftevolle aanval mondde door slordig balverlies niet uit in een kans.

Ook in het tweede bedrijf dwong Atalanta aanvankelijk nauwelijks iets af tegen het zeer compact spelende FC Midtjylland. Als de Denen er eens uit kwamen, dan was het ook meteen gevaarlijk. Kaba raakte zelfs de lat, al zou de treffer wegens buitenspel niet zijn toegekend. Naarmate de tweede helft vorderde, kwamen de bezoekers wel steeds meer onder druk te staan. Nadat Zapata al een aardige kans had gemist op de gelijkmaker, werd het in de 79ste minuut alsnog gelijk. Cristian Romero was succesvol met een kopbal, na een heerlijke assist van Hateboer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verder dan een gelijkspel kwam de Serie A-club niet, maar door het verlies van Ajax op Anfield heeft het volgende week aan een remise in Amsterdam voldoende om de knock-outfase te bereiken. Voordat Atalanta op 9 december aantreedt tegen Ajax wacht zondag eerst nog de competitiewedstrijd tegen Udinese.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer FC Midtjylland
Meer over FC Midtjylland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.