Onpasseerbare Pickford al in bezit van onvergetelijk aandenken

Reacties

Jordan Pickford heeft een fraai souvenir overgehouden aan de clash met Duitsland in de achtste finale van het EK, zo onthulde de man in vorm donderdag tijdens een persmoment bij de Engelse nationale ploeg in de aanloop naar de kwartfinale tegen Oekraïne.

Onpasseerbare Pickford al in bezit van onvergetelijk aandenken
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
0 - 4
Engeland
Engeland

'Ik slaagde erin shirtje te ruilen met Manuel Neuer, hij heeft zijn tenue zelfs gesigneerd', aldus Pickford. 'Hij feliciteerde me en wenste me het beste voor de rest van het toernooi. Dit is heel speciaal voor mij, ik laat dat shirt sowieso inlijsten.'

Tijdens het duel met Duitsland kreeg Pickford veel lof voor zijn reddingen op inzetten van onder anderen Timo Werner en Kai Havertz. Volgens Gary Neville is de sluitpost tot nu toe zelfs de beste speler in de Engelse gelederen. De analyticus uitte tijdens het seizoen nog veel kritiek op de keeper van Everton. 'Maar in de Engelse ploeg is hij een andere speler.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pickford heeft nog geen treffer geïncasseerd tijdens dit toernooi. Achtereenvolgens Kroatië (1-0), Schotland (0-0), Tsjechië (1-0) en Duitsland (2-0) verzuimden een bres te slaan in de defensie van The Three Lions. Vóór het toernooi hield de Everton-goalie bovendien al de nul tegen Oostenrijk (1-0), in een oefenduel. Tijdens de andere opwarmer voor de eindronde, tegen Roemenië (1-0), stond Sam Johnstone onder de lat.

Johnstone werd echter nooit als een serieuze concurrent voor Pickford gezien, Nick Pope nadrukkelijk wél. De doelman van Burnley, die in maart keepte in de WK-kwalificatiereeks, moet het EK echter missen door een knieblessure.

En zo werd Pickford de tweede Engelse doelman die in de eerste vier duels van een eindronde de nul houdt. De primeur was voor Gordon Banks in 1966, het jaar dat Engeland zou doorstoten richting de wereldtitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Pickford
Meer over J. Pickford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.