Ongeloofwaardige stat: Coman (25) is al elf keer landskampioen

Reacties

Het nieuwe Bayern München-succes betekent dat Kingsley Coman zijn ongekende erelijst andermaal aanvult. De vleugelflitser is pas 25 jaar, maar staat nu al op elf landstitels.

Ongeloofwaardige stat: Coman (25) is al elf keer landskampioen
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Coman zette zijn reeks tijdens het seizoen 2012/13 in, toen hij eenmaal in actie kwam namens kampioen Paris Saint-Germain. De jaargang nadien verdubbelde hij dat aantal optredens voor de succesvolle titelverdediger, waarna hij in 2014 verkaste naar Juventus, destijds nog oppermachtig in de Serie A.

De Oude Dame veroverde de Scudetto en vervolgens toog Coman in de nazomer van 2015 naar München, doch niet voordat hij nog eenmaal speeltijd kreeg bij Juventus. Zo kon de Fransman in 2015/16 van twee walletjes eten, want zijn oude en zijn nieuwe werkgever legden beslag op de eerste plaats. En je bent nu eenmaal al kampioen als je één seconde hebt gespeeld voor de club die zich de landstitel toe-eigende, want waar moet je anders de grens leggen?

Coman, die in juni zijn 26ste verjaardag viert, profiteert de laatste seizoenen volop van het Bayern-monopolie en is daardoor nu al een wandelend curiosum. Het wereldrecord van de meeste landstitels staat op zestien en is in handen van Roar Strand, maar de Noorse middenvelder was op zijn 25ste pas vier keer kampioen geworden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.