De enige echte Rekordmeister: Bayern zet unieke prestatie neer

Reacties

Bayern München heeft zaterdagavond de tiende landstitel op rij gepakt en is daarmee de eerste club in een van de vijf grootste competities van Europa die dat lukt. Een overwinning op Borussia Dortmund was voldoende voor de unieke prestatie.

De enige echte Rekordmeister: Bayern zet unieke prestatie neer
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het is vaak genoeg misgegaan voor Europese clubs met een tiende opeenvolgende titel op het spel. Juventus had een jaar geleden de sleutel in handen om de eerste, grote Europese club te worden met tien eindzeges op rij. Na een titelreeks die liep van 2012 tot en met 2020 gooide Internazionale roet in het eten met de Serie A-winst van vorig jaar.

Ook de afgebroken reeks van Celtic is veelbesproken. De Schotten waren bezig aan eenzelfde reeks als Juventus. Rangers FC pakte vorig jaar echter een titel met een dubbel belang: het was de eerste eindzege in de Schotse Premiership sinds het faillissement én Celtic werd de tiende titel op rij ontzegd. Saillant detail: omgekeerd gebeurde het ook. De reeks van Glasgow Rangers (1989-1997) werd afgebroken door Celtic, dat toen onder leiding stond van de onlangs overleden Wim Jansen. In Oekraïne liep Dinamo Kiev na 2001 de tiende titel op rij mis, Shakhtar Donetsk was toen spelbreker met de landstitel in 2002.

Bayern is nu de tweede club in Europa met een actieve titelreeks van minimaal tien. In Bulgarije heeft PFC Ludogorets Razgrad de elfde landstitel op rij inmiddels binnen. Tien op een rij is allesbehalve uniek, een reisje door Europa leert ons dat in het verleden clubs als Pyunik FC (Armenië, 2001-2010), Lincoln Red Imps (Gibraltar, 2006-2016), Skonto FC (Letland, 1991-2004), FC Vaduz (Liechtenstein, 1998-2011), FC Sheriff (Moldavië, 2001-2010), Rosenborg (Noorwegen, 1992-2004) en BATE Borisov (Wit-Rusland, 2006-2018) minimaal tienmaal op rij de beste waren in hun land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.