Tien keer op rij Meister: Bayern voltooit superreeks tegen Dortmund

Reacties

Bayern München heeft in een rechtstreeks gevecht met Borussia Dortmund zijn tiende landstitel op rij binnengesleept. Serge Gnabry en Robert Lewandowski maakten het verschil in de Allianz Arena, waarna het feest losbarstte.

Tien keer op rij Meister: Bayern voltooit superreeks tegen Dortmund
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Der Rekordmeister had met nog vier speelrondes te gaan een voorsprong van negen punten op Dortmund. Zou van de rivaal gewonnen worden, dan werd daarmee direct de genadeklap uitgedeeld door de ploeg van trainer Julian Nagelsmann. Zo geschiedde. In de eerste helft onderstreepte de koploper zijn suprematie al.

In de vijftiende minuut opende Serge Gnabry de score met een fraai schot. De Duits international klopte goalie Marwin Hitz met een knal in de korte hoek en maakte zo al zijn dertiende competitiedoelpunt van het seizoen. De buitenspeler dacht even later ook voor de 2-0 te zorgen, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dortmund haalde opgelucht adem, zonder dat het zelf echt een vuist had kunnen maken. De bezoekers misten door met name blessures liefst elf spelers, onder wie Donyell Malen.

Onder Nagelsmann hoopte Bayern dit seizoen na negen landstitels op rij ook weer een volgende stap te zetten in het spel zonder bal. De klasse als het gaat om het afjagen van tegenstanders kwam in de 34ste minuut perfect tot uiting. Dortmund liep in de val en Joshua Kimmich veroverde de bal halverwege de helft van BVB. Daarna ging het razendsnel. De bal kwam via Thomas Müller bij Robert Lewandowski, die oog in oog met Hitz voor zijn 33ste Bundesliga-doelpunt van het seizoen zorgde. Voor assistkoning Müller was het alweer zijn zeventiende assist in deze Bundesliga-jaargang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dortmund rechtte in het hol van de leeuw in de fase direct na rust wel knap de rug. De bal ging op de stip na een overtreding van Kimmich op Marco Reus. Emre Can benutte het buitenkansje: 2-1. Dortmund kreeg kort daarna kansen op meer. Reus strandde van dichtbij op Manuel Neuer en miste ook een volgende goede mogelijkheid. De vraag van Jude Bellingham om een strafschop na een vermeende overtreding van Benjamin Pavard werd door scheidsrechter Daniel Siebert weggewuifd.

Met Jamal Musiala als vervanger voor Gnabry kreeg Bayern de wedstrijd daarna weer beter onder controle. Erling Haaland werd goed in bedwang gehouden door Lucas Hernández en Dayot Upamecano, op één moment na. De Noor was tien minuten voor het einde even bevrijd van zijn bewakers, maar knalde de bal over het doel van Neuer. Bayern nam kort daarna alle spanning weg. Na geklungel in de Dortmund-defensie sloeg Musiala van dichtbij toe: 3-1. Zo scoorden met de 33-jarige Lewandowski en de negentienjarige Musiala als twee van de doelpuntenmakers jong en oud in de kampioenswedstrijd.

Bayern zette zaterdagavond in huis de kroon op wederom een sterk Bundesliga-seizoen. Anderhalve week na de pijnlijke Champions League-uitschakeling door Villarreal is de kater weggespoeld met nieuw binnenlands succes.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.