'Lewandowski kan salarisverhoging vergeten: transfer bespreekbaar'

Reacties

Bayern München stuurt nog altijd aan op een langere samenwerking met Robert Lewandowski, maar niet ten koste van alles. Een vertrek van de Poolse topspits blijft daardoor een optie.

'Lewandowski kan salarisverhoging vergeten: transfer bespreekbaar'
© Pro Shots

Dat meldt Kicker. Naar buiten toe houdt Bayern vol dat het er alles aan doet Lewandowski te behouden en dat een vertrek in de zomer geen optie is, maar het Duitse tijdschrift weet dat een transfer wel degelijk bespreekbaar is voor Bayern. Voor veertig miljoen euro zou de 33-jarige aanvaller mogen vertrekken. Dat scenario treedt alleen in werking als Bayern en Lewandowski er niet uitkomen in de gesprekken over het verlengen van zijn contract. Dat is echter nog geen uitgemaakte zaak. De Duitse recordkampioen zou het niet zien zitten de Pool, die nu al grootverdiener is, een salarisverhogoging te geven.

Ook de eisen van Sergne Gnabry zijn Bayern te gortig. De 26-jarige vleugelaanvaller is al vier maanden in gesprek met de club, maar kan opslag eveneens vergeten. Aangezien het contract van de Duitse international in 2023 afloopt, is een zomerse transfer ook in zijn geval een optie. Daarnaast weet Kicker dat behalve Corentin Tolisso, wiens contract na dit seizoen afloopt, ook Marcel Sabitzer bij een goed bod mag vertrekken. De Oostenrijkse middenvelder kwam vorig jaar voor vijftien miljoen euro over van RB Leipzig, maar heeft teleurstellend gepresteerd in zijn eerste seizoen bij Bayern.

Ajax & RB Leipzig
Om het vertrek van Sabitzer en Tolisso te compenseren, gaat Bayern de transfermarkt op voor een middenvelder. Zoals bekend is Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch een belangrijk doelwit, daarnaast moet ook Konrad Laimer overkomen van RB Leipzig. Trainer Julian Nagelsmann werkte bij die club al naar tevredenheid samen met de Oostenrijkse balveroveraar. Leipzig-smaakmaker Christopher Nkunku is in beeld als eventuele vervanger van Gnabry of Lewandowski, daarnaast staat rechtsback Noussair Mazraoui op het punt om Ajax transfervrij te verruilen voor Bayern.

Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.