Ongekende FA Cup-stunt: vierdeklasser Stevenage zorgt voor kippenvel

Stevenage FC heeft zondagavond voor een voetbalwonder gezorgd in het FA Cup-toernooi. De vierdeklasser keek op bezoek bij Aston Villa in de 88ste minuut nog tegen een achterstand aan, maar wist de wedstrijd alsnog te winnen.

© EmiratesFACup
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Stevenage
Stevenage

Villa was na iets meer dan een half uur op voorsprong gekomen via Morgan Sanson en dus leek er weinig aan de hand voor de ploeg van Unai Emery. De thuisploeg probeerde de wedstrijd vakkundig uit te spelen en had bijna tachtig procent balbezit.

In de slotfase sloeg het om toen Leander Dendoncker een rode kaart pakte. In de 88ste minuut benutte Jamie Reid vervolgens een strafschop: 1-1. Stevenage leek zo op weg naar een gelijkspel en dus een replay, wat op zich al een enorme prestatie was.

Maar het werd nog mooier voor Stevenage, de nummer twee van de League Two. In de extra tijd liet Villa zich verrassen bij een hoekschop. Dean Campbell kreeg de bal en haalde hard uit: hij zag zijn inzet langs doelman Robin Olsen in de korte hoek vliegen: 1-2. Wat volgde was een orkaan van vreugde bij de meegereisde supporters.

Stevenage wacht in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi een duel met Stoke City, maar eerst zag de zege op Villa Park uitbundig gevierd worden. Dat gebeurde na afloop al op het veld.