Olympisch Comité geeft Wiegman haar zin

Reacties

De oproep van onder anderen bondscoach Sarina Wiegman om de selectie-eisen op de komende Olympische Spelen aan te passen is beantwoord door het Internationaal Olympisch Comité. Voor Loes Geurts, Anouk Dekker, Renate Jansen en Inessa Kaagman betekent dit goed nieuws.

Olympisch Comité geeft Wiegman haar zin
© Pro Shots

Een wedstrijdselectie tijdens de Spelen mag uit achttien spelers bestaan. Alleen in het geval van een blessure had bondscoach Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen een reservespeler naar de wedstrijdselectie mogen overhevelen. Dit is aangepast op aandringen van diverse bondscoaches en de FIFA. De reserves maken nu gewoon deel uit van de Olympische selectie.

'Elke wedstrijd mag je, als je dat om wat voor reden dan ook zou willen, vier andere speelsters op de tribune zetten', legt Wiegman in gesprek met ANP uit over de wijziging. 'Het is nu ook zo dat je een speler later in het toernooi weer terug mag wisselen. Als iemand bijvoorbeeld een lichte blessure oploopt of om een andere reden niet inzetbaar is, is het niet direct einde toernooi. Die speelster kan dan later weer aansluiten.'

Op 21 juli beginnen de Olympische Spelen voor de Oranje Leeuwinnen met een wedstrijd tegen Zambia. Brazilië en China zijn de andere groepsgenoten van Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.