Nederland rekent af met Noorwegen en doet goede zaken in EK-kwalificatie

Nederland heeft zich herpakt na de nederlaag tegen Italië. Een doelpunt van Lineth Beerensteyn volstond dinsdag voor het nationale vrouwenteam om Noorwegen met een nederlaag terug naar huis te sturen (1-0). Ook kwam er goed nieuws uit Helsinki.

1 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Nederland beleefde vrijdag een vervelende start van de EK-kwalificatie. Italië was in eigen huis met 2-0 te sterk. Dat zorgde voor nog meer druk op het thuisduel met Noorwegen. Bondscoach Andries Jonker koos tegen de tweevoudig Europees kampioen voor een 4-3-3-systeem. In het Rat Verlegh Stadion maakte Romée Leuchter als diepe spits haar basisdebuut in Oranje.

Na de deceptie van vrijdag kon Oranje dit keer vroeg juichen. Beerensteyn brak in de zesde minuut de ban. De aanvaller van Juventus kreeg de bal niet optimaal aangespeeld, maar krulde knap raak in de verre hoek. Dat was een vroege opsteker, want de nederlaag tegen Italië had de nodige druk met zich meegebracht.

De goal van Beerensteyn bleef lange tijd het enige schot op doel. Dat was natuurlijk prima voor Oranje, dat de voorsprong koesterde. Naarmate de tweede helft vorderde, begonnen de Noren meer te komen. Dat zorgde voor een aantal hachelijke momenten, maar Lize kop hoefde niet te zwichten.

Omdat Italië verrassend verloor van Finland, ligt de strijd in Groep A weer volledig open. Alle landen staan na twee wedstrijden op drie punten.