Dit zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen

Reacties

De Oranje Leeuwinnen nemen het op de Olympische Zomerspelen in Tokyo op tegen China, Brazilië en Zambia. Dat heeft de loting in Zürich woensdagochtend uitgewezen.

Dit zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen
© Pro Shots

Met name Brazilië heeft een rijke historie op de Spelen. Bij de editie van 2016 in Rio de Janeiro eindigde het gastland als vierde, de troostfinale werd verloren van Canada. China pakte een zilveren medaille in 1996. Zambia, de nummer 104 van de FIFA-ranking en daarmee veruit het laagst geklasseerde land, debuteert.

Het is ook voor het eerst in de historie dat de Oranje Leeuwinnen meedoen aan de Olympische Spelen, die over exact drie maanden beginnen. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie poules. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Nederland was samen met recordhouder en regerend wereldkampioen de Verenigde Staten en gastland Japan ingedeeld in Pot 1, op basis van de FIFA-ranking. Titelhouder Duitsland, de nummer twee van de de ranglijst, wist zich niet te kwalificeren.

Het toernooi begint op 21 juli en de finale vindt op 6 augustus plaats in Tokyo. Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama zijn de andere speelsteden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.