Officieel: Kuipers krijgt gedroomd afscheid met EK-finale

Reacties

De UEFA heeft bevestigd dat Björn Kuipers zondag de laatste wedstrijd van dit Europees kampioenschap fluit. De arbiter uit Oldenzaal is aangesteld voor de finale tussen Engeland en Italië. Het is de eerste keer dat een Nederlandse arbiter een finale op een eindtoernooi (EK of WK) mag leiden.

Officieel: Kuipers krijgt gedroomd afscheid met EK-finale
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De geruchten dat Kuipers de man voor de finale was, werden de laatste dagen al steeds heviger. Voor Kuipers wacht eindelijk een finale op een eindtoernooi, eigenlijk het enige hoogtepunt dat hij nog miste op zijn cv. Aangenomen wordt dat dit EK Kuipers' laatste internationale toernooi is, al heeft hij dat besluit nog niet genomen.

Op zijn derde EK floot Kuipers al drie wedstrijden. Na de groepsduels België - Denemarken en Spanje - Slowakije volgde de kwartfinale tussen Denemarken en Tsjechië. Italië en Engeland trof hij dit toernooi nog niet.

Kuipers zal in de eindstrijd uiteraard bijgestaan worden door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel, terwijl Pol van Boekel en Bastiaan Dankert in Zwitserland als VAR-ondersteuning zullen bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.