Ocampos is wederom goud waard voor Sevilla in jacht op lijfsbehoud

Lucas Ocampos heeft Sevilla zaterdagavond aan een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie geholpen. De Argentijnse aanvaller maakte in het competitieduel met directe concurrent Cádiz zijn derde goal sinds hij terugkeerde van zijn verhuurperiode bij Ajax.

Cádiz
Cádiz
0 - 2
Sevilla
Sevilla

Zo heeft Sevilla nu al meer plezier beleefd aan Ocampos dan Ajax in de gehele eerste seizoenshelft. De 28-jarige vleugelspits kwam slechts tot zes optredens voor de Amsterdammers, voor hij in januari terugkeerde bij zijn eigenlijke werkgever. Die kon hem goed gebruiken in de jacht op lijfsbehoud, zo is sindsdien wel gebleken.

Ocampos was drie weken geleden al belangrijk met de gelijkmaker in het uiteindelijk gewonnen thuisduel met Almería (2-1) en leidde Sevilla zaterdag op bezoek bij Cádiz naar de tweede competitiezege sinds 11 februari. De rechtsbuiten schoot vijf minuten na rust raak, nadat doelman David Gil de bal had losgelaten bij een corner.

Sevilla noemde de Argentijn na die treffer Lucas 'Golcampos', maar de echte goalgetter bij de Andalusiërs luistert naar de naam Youssef-En-Nesyri. De Marokkaanse spits scoorde in de eerste seizoenshelft slechts één keer, maar heeft de smaak na het WK te pakken. Met zijn elfde goal van 2023 stelde hij de zege veilig.

Zo kende trainer José Luis Mendilibar een succesvol debuut bij Sevilla. De 62-jarige Spanjaard werd na de nederlaag tegen Getafe (2-0) aangesteld als opvolger van Jorge Sampaoli. De Argentijn werd ondanks het succes in de Europa League (waarin ook PSV werd verslagen mede dankzij een goal van Ocampos) na vijf maanden ontslagen.