Bij Ajax vertrokken Hansen over Ocampos: 'Dat ging niet werken'

Reacties

Sontje Hansen verliet vorig jaar Ajax na een periode van tien jaar, de manier waarop zit de aanvaller van NEC nog steeds dwars. Hij keek terug op een roerige periode waarin hij dacht een kans te krijgen, maar op de valreep nog een concurrent zag komen.

Bij Ajax vertrokken Hansen over Ocampos: 'Dat ging niet werken'
© Pro Shots

Hansen schoof aan in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met en keek terug op zijn periode bij Ajax. Voor de beloften speelde hij 84 wedstrijden, de teller in de hoofdmacht bleef steken op twee duels. Inmiddels is Hansen een belangrijke kracht bij NEC, twee jaar geleden hoopte hij nog op een doorbraak bij Ajax.

'De voorbereiding onder trainer Alfred Schreuder ging goed', blikte Hansen terug op de zomer van 2022. 'Ik wilde verhuurd worden en ik had al met een paar clubs gesproken. Toen zei Schreuder op de laatste dag van de transfermarkt dat ik niet weg mocht, want Antony ging vertrekken. Er kwam dus een plek vrij bij Ajax 1. Ik dacht dat dit het moment was dat het echt ging gebeuren voor mij.'

Niets bleek minder waar. 'In de laatste tien minuten van de transfermarkt werd Lucas Ocampos gehaald, toen moest ik bij Jong Ajax blijven. Ik weet echt niet waarom iemand ook maar dacht dat hij goed zou gaan spelen bij Ajax. Niemand weet waarom. Hij was wingback bij Sevilla, bij Ajax werd hij ingezet als rechtsbuiten en rechtsback. Beide ging niet werken.'

Ocampos keerde uiteindelijk begin 2023 alweer terug naar Sevilla, kort daarna viel het doek voor trainer Schreuder. Hij werd opgevolgd door John Heitinga. De toenmalig coach van Jong Ajax wilde Hansen graag behouden voor de club. 'Hij wilde dat ik zou wachten met een vertrek. Achteraf ben ik blij dat ik toch ben weggegaan. Het was namelijk geen zekerheid dat Heitinga zou blijven en kijk nu... Als ik mijn contract had verlengd, zou ik nu niet eens wedstrijden spelen', voorspelde Hansen, die als transfervrije speler een vierjarig contract tekende bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.