Fan prikt Ocampos tegen zijn kont: 'Als dit in het vrouwenvoetbal gebeurt...'

Reacties

Een opmerkelijk moment tijdens het uitduel van Sevilla met Rayo Vallecano. Terwijl Lucas Ocampos zich klaarmaakte om een bal in te gooien, dacht een jonge supporter van de thuisclub een geintje uit te halen. Dat viel niet in goede aarde.

Fan prikt Ocampos tegen zijn kont: 'Als dit in het vrouwenvoetbal gebeurt...'
© Directo Gol
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 2
Sevilla
Sevilla

Het incident speelde zich af in de eerste helft, toen beide ploegen een keer hadden gescoord. Ocampos zette een stap naar achter om in te gooien, toen een bezoeker in Vallecas zijn vinger tegen de kont van de voormalig Ajacied duwde. Ocampos draaide zich om, sprak de jonge supporter toe en kwam na het duel terug op het moment.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik hoop dat La Liga er serieus naar kijkt', zei de Argentijn in gesprek met Spaanse media. 'Ik geloof niet dat alle Rayo-fans zo zijn, want we worden altijd met respect behandeld, maar er is altijd een dwaas bij. Laten we hopen dat dit niet vaker voorkomt. Als dit in het vrouwenvoetbal gebeurt... Ik heb me ingehouden, omdat ik twee dochters heb en ik hoop dat hen dit nooit zal overkomen.'

Sevilla trad naar buiten met een officieel statement. De club sprak zijn afschuw uit over het incident, dat 'obsceen en volkomen ongepast' was. 'We hopen dat er passende maatregelen worden genomen. Dat hebben we aan La Liga kenbaar gemaakt. Wij steunen Ocampos, die rustig bleef en ondanks het onaanvaardbare gedrag zijn enorme professionaliteit toonde.'

Sevilla zou het duel uiteindelijk met 1-2 winnen. Youssef En-Nesyri nam beide doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. En de supporter die was betrokken bij het incident met Ocampos? Die mag zich melden bij de jeugdrechter. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.