'Nummer 10' Alexander-Arnold grijpt zijn kans bij Engeland: 'Het voelt comfortabel'

Reacties

Is Trent Alexander-Arnold een rechtsback of een middenvelder? Niet alleen Liverpool-manager Jürgen Klopp neigt steeds meer naar dat laatste. Dat geldt ook voor Gareth Southgate. De bondscoach van Engeland stuurde Alexander-Arnold tegen Malta (0-4) met rugnummer 10 het veld op. Met succes.

'Nummer 10' Alexander-Arnold grijpt zijn kans bij Engeland: 'Het voelt comfortabel'
© Pro Shots
Malta
Malta
0 - 4
Engeland
Engeland

Alexander-Arnold verloor de strijd om de rechtsbackpositie van Kieran Trippier, maar heeft zijn basisplaats alsnog heroverd. De 24-jarige speler van Liverpool vormde tegen Malta een middenveld met Declan Rice en Jordan Henderson. Alexander-Arnold speelde een geweldige wedstrijd en maakte bovendien een prachtig doelpunt.

'Ik heb niet veel op deze positie gespeeld, maar het voelt comfortabel', zei Alexander-Arnold na afloop tegen Channel 4. 'Het voelt natuurlijk voor me, dat wil ik best toegeven. Het is een plek waar ik mezelf zie spelen. Ik wil ervoor zorgen dat ik iedere keer in de basis start en dit was een stap in de goede richting. Ik denk dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen. Het is maar één wedstrijd, maar het is belangrijk dat ik mijn kans grijp.'

Southgate toonde zich complimenteus over Alexander-Arnold, maar plaatste ook een kanttekening. 'Het valt of staat met waar hij speelt bij zijn club. Het feit dat hij daar wat dieper is gaan spelen, heeft geholpen. Ik heb geen enkele twijfel dat hij het kan. Hij wil het heel graag, heeft genoten van het project. We hebben er vier weken geleden telefonisch over gesproken en hij was meteen enthousiast. Hij heeft laten zien waartoe wij denken dat hij in staat is.'

Natuurlijk speelde Engeland 'maar' tegen Malta, dat bepaald geen serieuze tegenstander was. Sterker nog, de eilandbewoners losten geen enkel schot en kwamen niet eens tot een balcontact in het strafschopgebied van de Engelsen. Later in de kwalificatiereeks volgen nog ontmoetingen met Noord-Macedonië, Oekraïne en Italië.

Bekijk hier al onze video's
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.