Engeland probleemloos langs Malta, belangrijke assist van Kökçü

Engeland heeft vrijdag een probleemloze derde zege geboekt in Groep C van de EK-kwalificatie. Orkun Kökçü leverde een belangrijke assist, terwijl Oekraïne knap terugkwam van een achterstand bij Noord-Macedonië. Een overzicht van de belangrijkste EK-kwalificatiewedstrijden van vrijdagavond. Klik hier voor het verslag van Groep B.

Groep C

Malta
Malta
0 - 4
Engeland
Engeland

Engeland won in maart al van Italië (1-2) en Oekraïne (2-0) en had vrijdag geen kind aan Malta. De thuisploeg kwam op ongelukkige wijze op achterstand door een eigen doelpunt van Ferdinando Apap, die een pass van Bukayo Saka op Harry Kane in eigen doel werkte. De formatie van Gareth Southgate liep in de eerste helft uit door een prachtgoal van Trent Alexander-Arnold, die opvallend genoeg rugnummer 10 droeg, en een rake penalty van Harry Kane. In de tweede helft maakte Eberechi Eze van Crystal Palace als invaller zijn interlanddebuut en bepaalde Callum Wilson de eindstand op 0-4 door een tweede penalty van Engeland te benutten.

Noord-Macedonië
2 - 3
Oekraïne
Oekraïne

Noord-Macedonië leek tegen Oekraïne op weg naar een probleemloze tweede zege van deze kwalificatiereeks, maar het ging in de tweede helft helemaal mis voor het thuisland. Enis Bardhi (penalty) en Eljif Elmas zorgden nog wel voor een 2-0 voorsprong, waarna Oekraïne zich na rust terugknokte. Ilya Zabarnyi kopte de 2-1 binnen en Yukhym Konoplya maakte halverwege de tweede helft gelijk. Tot overmaat van ramp moest Noord-Macedonië daarna ook nog met tien man verder nadat Visar Musliu zijn tweede gele kaart had gepakt. De thuisploeg brak met tien man en incasseerde de 2-3 van Viktor Tsygankov.

Groep D

Letland
Letland
2 - 3
Turkije
Turkije

Turkije maakte er in Groep D, de groep met Kroatië, tegen Letland een spektakelstuk van. Met onder anderen Ferdi Kadioglu en Orkun Kökçü in de basis nam de ploeg van Stefan Kuntz wel de leiding via verdediger Abdulkerim Bardakci, die koppend voor 0-1 zorgde. Met de 0-2 van Kadioglu leek Turkije op rozen te zitten, maar de VAR stak een stokje voor de eerste interlandgoal van de vleugelverdediger van Fenerbahçe. Er was voor het doelpunt een overtreding geconstateerd. Na rust kwam Letland terug via Eduards Emsis, waarna Cengiz Ünder tien minuten later op aangeven van Kökçü de 1-2 binnenschoot. Letland knokte zich uiteindelijk met tien man alsnog terug, maar bleef met lege handen achter. Emsis kreeg twee keer geel en zag Kristers Tobers in de extra tijd de 2-2 maken. Die goal bleek echter weinig waard doordat Irfan Can Kahveci twee minuten later de Turken alsnog de zege bezorgde met de 2-3.