Nog maar drie teams zonder schade in Europa League

Atlético Madrid is als bekerhouder in de Europa League ook dit seizoen op dreef. De winnaar van de vorige editie is een van de drie ploegen die de eerste twee duels in een overwinning omzette. Ook PSV-opponent Dnjepr Dnjepropetrovsk en Olympique Lyon zijn nog schadevrij.

Nog maar drie teams zonder schade in Europa League

Het podium

De Madrilenen startten twee weken geleden in Groep B met een 3-0 zege op Hapoel Tel Aviv. Donderdagavond leek de ploeg voor het eerst averij op te lopen door met 0-0 gelijk te spelen in eigen huis tegen Viktoria Plzen. In de slotminuut bracht Cristian Rodríguez evenwel alsnog de verlossing.

Ook voor Lyon bleek het behouden van de maximale score geen gemakkelijk opgave. In Israël was het Gueïda Fofana die diep in blessuretijd voor een Frans feestje zorgde. In de eerste wedstrijd werd Sparta Praag nog met 2-1 verslagen.

Geheel in de traditie van de andere schadevrije ploegen had ook Dnjepr het donderdagavond lastig. Bij AIK keek het team dat twee weken geleden nog van PSV won lang tegen een 2-1 achterstand aan. Een opleving bleek alsnog voldoende voor de drie punten: 2-3.

Twente speelde beide wedstrijden gelijk. Zowel in eigen huis tegen Hannover 96, als vanavond op bezoek bij Helsingborgs IF draaide het uit op een remise (beide keren 2-2). PSV revancheerde zich met de knappe 3-0 overwinning op Napoli voor de eerdere nederlaag bij Dnjepr.

De puntlozen

Evenals de drie ploegen zonder schade zijn er ook drie teams die nog wachten op hun eerste punt(en). Young Boys verloor in Groep A beide wedstrijden. Datzelfde lot viel PSV-poulegenoot AIK in Groep F en Rapid Wien in Groep K ten deel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's