Nieuwe penalty-flater zorgt voor nog meer frustratie bij Fulham

Everton heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Craven Cottage. Bij Fulham zal vooral worden nagepraat over alwéér een misser vanaf elf meter.

Fulham
Fulham
2 - 3
Everton
Everton

In de 69ste minuut mocht Ivan Cavaleiro bij een 1-3 achterstand aanleggen voor een strafschop. Hij gleed evenwel op schlemielige wijze uit, waardoor hij de bal in een mum van tijd met zijn standbeen en zijn schietbeen raakte (zie foto). Het resultaat: de bal ging met een sierlijk boogje over het doel en Everton kreeg een vrije trap voor het onreglementair twee keer raken van de bal.

Voor manager Scott Parker zal het om gek van te worden zijn. In het competitieduel voor de interlandperiode verloor Fulham met 1-0 bij West Ham United, maar was er ook al sprake van een penalty-drama, of beter gezegd: penalty-flater. In de allerlaatste seconden van de lange blessuretijd probeerde Ademola Lookman toen met een Panenka een 1-1 einstand op het scorebord te zetten. Hij faalde jammerlijk.

Lookman en Aleksandar Mitrovic, die eerder dit seizoen tegen Sheffield United ook al miste, keken nu toe hoe Cavaleiro in hun voetsporen trad. Met een van richting veranderd schot van Ruben Loftus-Cheek kwam de thuisploeg nog wel terug tot 2-3, maar daar bleef het bij. Wederom een zeer dure misser dus voor Fulham, dat nog altijd maar vier punten heeft.

Calvert-Lewin
Hoe anders is dat bij Everton. De ploeg van Carlo Ancelotti draait in de subtop mee en heeft dat voor een flink deel te danken aan goalgetter Dominic Calvert-Lewin. Zondag sloeg hij op aangeven van Richarlison en met het nodige geluk al na 42 seconden toe: 0-1. De spits maakte na de gelijkmaker van Bobby Reid ook de 1-2, na een voorzet van Lucas Digne. De Franse linksback bediende bij de 1-3 Abdoulaye Doucoure.

Zodoende heeft Calvert-Lewin nu in zijn eentje net zo veel gescoord als alle spelers van Manchester City bij elkaar. Toch zal ook de Engelse international opgelucht adem hebben gehaald toen hij Cavaleiro zag missen.