Parker 'teleurgesteld en woedend' na mislukte panenka op cruciaal moment

Reacties

Ademola Lookman heeft wat goed te maken bij Fulham. De jongeling miste zaterdag in blessuretijd dé kans op de gelijkmaker tegen West Ham United, met een mislukte panenka-strafschop.

Parker 'teleurgesteld en woedend' na mislukte panenka op cruciaal moment
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Fulham
Fulham

Fulham keek op bezoek bij West Ham tegen een 1-0 achterstand aan, toen de bal na een overtreding op Tom Cairney in de 98ste minuut (!) op de stip werd gelegd. Omdat Aleksandar Mitrovic de laatste penalty van Fulham had gemist, was Lookman de aangewezen man om de score in evenwicht te brengen. Hij wilde graag laten zien dat hij altijd rustig blijft en probeerde West Ham-doelman Lukasz Fabianski te verrassen met een panenka.

De gedurfde poging mislukte hopeloos. Fabianski ging niet vol overgave een hoek in, waardoor hij het stiftje eenvoudig kon keren. Kort hierna klonk het laatste fluitsignaal en dus ging Fulham met 1-0 onderuit. Lookman, die dit seizoen wordt gehuurd van RB Leipzig, was de schlemiel van de avond.

Fulham-manager Scott Parker maakte na afloop van zijn hart geen moordkuil. 'Ik ben teleurgesteld en woedend', bromde de oefenmeester voor de camera van de BBC. 'Je kan niet op deze manier een strafschop nemen en dat weet hij. Ade is een jonge speler en moet hiervan leren. Hij heeft een fout gemaakt en is ontzettend teleurgesteld, dat is logisch.'

Parker wilde Lookman niet met de grond gelijkmaken. 'Het hoort bij het voetbal dat jonge spelers fouten maken. Daar moeten ze van leren. We gaan hem nu steunen. Ade is fantastisch geweest voor ons en moet dit snel van zich af zetten.' Middenvelder Harrison Reed nam Lookman ook in bescherming. 'Hij heeft zijn excuses aangeboden en die hebben we geaccepteerd. Hij baalt ontzettend, net als wij allemaal.'

In zijn rol als analist was Ian Wright een stuk harder voor Lookman. 'Dit is bijzonder onprofessioneel', foeterde de Arsenal-legende. 'Zoiets heb ik al een tijdje niet meer gezien. Wat dacht hij wel niet? Dit is echt heel slecht.' Voor Fulham betekende de nederlaag bij West Ham al de zesde verliespartij van dit seizoen. De ploeg van Parker staat met vier punten uit acht duels net boven de degradatiestreep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
40-46
-6
41
17
Burnley
38
10
9
19
33-55
-22
39
18
Fulham
38
5
13
20
27-53
-26
28
19
West Bromwich Albion
38
5
11
22
35-76
-41
26
20
Sheffield United
38
7
2
29
20-63
-43
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.