Nieuwe keeper heeft defensief probleem Dortmund nog niet opgelost

Reacties

Waar Ajax in competitieverband pas twee doelpunten incasseerde, staat het aantal tegentreffers van Borussia Dortmund in de Bundesliga al op vijftien. Doelman Gregor Kobel wil daar snel verandering in brengen.

Nieuwe keeper heeft defensief probleem Dortmund nog niet opgelost
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

Kobel kwam afgelopen zomer voor zo'n vijftien miljoen euro over van VfB Stuttgart, in de hoop dat de rust onder de lat weer zou terugkeren. Zijn landgenoot Roman Bürki was al enige tijd niet meer onomstreden en verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Marwin Hitz, eveneens een Zwitser, nadat hij een schouderblessure had opgelopen.

Na de komst van de 23-jarige Kobel is Bürki definitief naar het tweede plan verwezen, maar de defensieve cijfers van Dortmund zijn er nog niet op vooruit gegaan. In de eerste tien competitieduels incasseerde de ploeg van Marco Rose al vijftien goals en in de overige duels kwamen er daar nog acht bij, waaronder vier in het Champions League-duel met Ajax.

De algehele opinie is dat Kobel goed is begonnen bij BVB, ondanks het grote aantal tegengoals. 'Natuurlijk willen we dat veranderen. Het is nog te vaak drama. Maar we spelen heel aanvallend, onze mentaliteit is aanvallend. Dat is ook leuk om naar te kijken', reageert de goalie in gesprek met de Zwitserse krant Blick, dat hem interviewt in aanloop naar het thuisduel met Ajax.

Zwitsers
Wat Kobel vooral dwars zit is niet zozeer het grote aantal tegengoals, maar dat het in de Bundesliga vaak Zwitsers zijn die tegen hem scoren. 'Eerst Andi Zeqiri van Augsburg, daarna Denis Zakaria van Gladbach. Vorig jaar scoorde Denis ook al tegen mij. Voor mijn gevoel maakt hij zijn enige goal van het seizoen altijd tegen mij, dat is wel echt balen', lacht hij.

Gelukkig voor Kobel zitten er bij Ajax geen Zwitsers in de selectie. Maar het weerhield de Amsterdammers er niet van in de Johan Cruijff Arena vier keer tegen hem te scoren. Toch is de doelman tevreden over de eerste maanden. 'We hadden nog vaker kunnen winnen, maar we doen bovenin mee in de Bundesliga en zijn in de Champions League goed op weg.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.