Nieuwe Fortuna-investeerder ondergaat KNVB-check

Reacties

De nieuwe investeerder van Fortuna Sittard - de Turkse tv-tycoon Acun Ilicali (51) - ondergaat binnenkort de checks van de KNVB. Dat betekent dat de ondernemer minstens 25 procent van de Limburgse club wil kopen, want bij een kleiner belang voert de voetbalbond geen controle uit.

Nieuwe Fortuna-investeerder ondergaat KNVB-check
© Pro Shots

Of Ilicali (foto) ook de grootaandeelhouder wordt, wil Gün nu niet zeggen. 'Dat vind ik niet netjes om te melden zolang het proces nog loopt.' Met de komst van de Turkse celebrity is de Eredivisie straks een kleurrijke investeerder rijker. De voormalige sportverslaggever is eigenaar van diverse tv-stations, producent en bedenker van tv-formats. Een soort John de Mol die tevens zelf op de bühne staat als presentator. In Turkije produceert hij onder meer The Voice en Dancing with the Stars.

Vorige maand riep Ilicali op de Turkse tv op om Fortuna Sittard online te gaan volgen, waarna het legioen op Instagram ineens vervijfvoudigde naar meer dan 100 duizend volgers. Inmiddels heeft Fortuna meer Instagram-aanhangers dan FC Groningen en FC Twente.

Gün, die Ilicali leerde kennen op een internationale middelbare school in Istanbul, heeft goede hoop dat de deal op korte termijn rondkomt. 'Er moet een hoop papierwerk worden ingeleverd bij de voetbalbond en dat zijn we nu aan het verzamelen.'

In het geval van FC Den Bosch duurde het een jaar voordat er een besluit lag van de licentiecommissie. 'Maar dat kwam omdat de KNVB niet akkoord ging met de geleverde informatie en aanvullende vragen had. Zo lang hoeft het niet te duren. Ik heb goed contact met de bond over de plannen en de stappen die we zetten. Het is niet zo dat ik een exit ga maken bij de club. Ik blijf gewoon actief.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.