Fortuna Sittard trots op tweede transferklapper in coronatijd

Reacties

Fortuna Sittard is buitengewoon trots op al de tweede transferklapper in coronatijd. Na Mark Diemers levert het afscheid van Amadou Ciss de Limburgers een mooi bedrag op.

Fortuna Sittard trots op tweede transferklapper in coronatijd
© Pro Shots

Het coronavirus zou een slagveld in het betaalde voetbal veroorzaken. Kan zijn, maar sommige clubs varen vooralsnog wonderwel. Fortuna Sittard bijvoorbeeld. Na de transfer van Diemers naar Feyenoord, goed voor anderhalf miljoen euro (inclusief bonussen), ontvingen de Limburgers ook de hoofdprijs voor Amadou Ciss. De grillige Senegalees, voor wie Fortuna twee jaar geleden 160 duizend euro overmaakte aan FC Pau, keert nu voor 1,2 miljoen terug naar Frankrijk. De aanvaller zet zijn loopbaan voort bij Amiens. Kassa dus voor Fortuna.

Eigenaar Isitan Gün rekende het in het Turkse blad Fanatik even voor: inclusief de drie miljoen die Ajax voor Perr Schuurs neerlegde, staat de transferteller in Sittard op zes miljoen winst in vier jaar tijd. De club, die nog niet zo lang geleden klinisch dood was, groeit nu tegen de klippen op.

'Het beleid van de afgelopen jaren betaalt zich uit’, zegt algemeen directeur Ivo Pfennings. Dat hij in de coronatijd al twee transferklappers kon noteren, vindt hij niet onlogisch. 'Clubs die voorheen misschien een categorie duurder zochten, komen nu eerder bij onze spelers uit. Wij zijn er blij mee. Deze transfers geven weer een beetje rust, en vertrouwen om deze periode goed door te komen. Een deel van het geld reserveren we om nieuwe spelers te halen. Zoals Emil Hansson laatst, ook een aanwinst van wie we veel verwachten.'

Terwijl Gün nog steeds werkt aan het binnenhalen van zijn machtige landgenoot Acun Ilicali als investeerder, daarmee Fortuna nog meer slagkracht gevend, ziet Pfennings al een steeds mooiere horizon lonken. 'De vier dagen na het nieuws over beperkte toelating van publiek, steeg onze seizoenkaartverkoop van 1.400 naar 2.100. Ook sponsors verlengen hun contracten weer. De ontwikkeling rond onze club is enorm positief.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.