Nieuwe controverse rondom Mourinho na vurige derby

Reacties

José Mourinho is opnieuw het middelpunt van controverse in de nasleep van de Manchester Derby. Naast zijn rol in het conflict in de spelerstunnel na afloop worden nu ook zijn uitspraken voor aanvang onder de loep genomen door de FA.

Nieuwe controverse rondom Mourinho na vurige derby

De Engelse voetbalbond heeft de manager van Manchester United om opheldering gevraagd over uitlatingen op zijn perspraatje in aanloop naar de clash met Manchester City. Mourinho zei dat de spelers van collega Pep Guardiola bij een zuchtje wind al omvallen en bekritiseerde het pro-Catalaanse lintje dat Guardiola tijdens de voorbije duels droeg, met de toevoeging dat hij niet weg zou komen met een dergelijk politiek statement.

De FA heeft haar handen vol aan de derby, die met 2-1 werd gewonnen door City. Maandag verzocht de bond de clubs om verklaringen over de geëscaleerde ruzie in de catacomben, waar Mourinho de aanzet tot zou hebben gegeven door verhaal te halen bij City-keeper Ederson. Toen de 54-jarige manager in aanloop naar het midweekse duel met AFC Bournemouth werd gevraagd naar de bonje, ontstak hij in woede.

De Portugees heeft in de hectische decembermaand geen tijd om stil te blijven staan bij zijn acties rondom het duel van vorige week zondag. Na de 1-0 overwinning op Bournemouth wacht zondag de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion voor Manchester United, dat met een achterstand van elf punten de eerste achtervolger van haar stadgenoot is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.