Tunnelruzie krijgt vervolg: FA start onderzoek naar onrust na United-City

Reacties

De FA is een onderzoek gestart naar het opstootje in de catacomben van Old Trafford na afloop van de Manchester Derby. José Mourinho en Mikel Arteta waren twee van de betrokkenen bij de schermutselingen na de Premier League-topper Manchester United – Manchester City (1-2).

Tunnelruzie krijgt vervolg: FA start onderzoek naar onrust na United-City

Hoewel er geen beelden naar buiten zijn gekomen, zijn de BBC, The Guardian en The Daily Telegraph eensgezind over wat zich heeft afgespeeld. Mourinho vond de uitbundige manier van feestvieren van City provocerend en ging bij de kleedkamer van de bezoekers verhaal halen. Daar kwam het tot een woordenwisseling met City-keeper Ederson en er volgde een massaal opstootje, dat in totaal minder dan twee minuten duurde.

Arteta werd daarbij aan zijn hoofd geraakt. De assistent van Pep Guardiola meldde zich maandag op het trainingcomplex van The Citizens en dekte daarbij met zijn hand zijn hoofd af, zodat eventuele verwondingen niet zichtbaar waren voor de pers. Vanuit het City-kamp zou met melk en flesjes zijn gegooid, waarbij een van de stafleden van Mourinho geraakt werd.

De FA heeft bij beide clubs verklaringen opgevraagd. United en City hebben tot woensdagavond 18.00 uur Engelse tijd om te reageren, waarna de Engelse voetbalbond beslist of er sancties volgen. Vanuit de politie krijgt het incident geen vervolg meer, hoewel één agent moest ingrijpen in de tunnels van Old Trafford en de aanwezige stewards te hulp moest schieten.

'Onbegrijpelijk dat De Bruyne slechts veertiende stond op Gouden Bal-lijst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.